Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Uzmanları İkiye Böldü: FED Sonrası Boğa ve Ayı Senaryolarına Dikkat!

FED’in faiz indirimi kararının ardından analistler Bitcoin (BTC) konusunda fikir ayrılığına düştü.

Derivatives trader Gordon Grant’e göre Fed’in bu politika değişikliklerinin yanı sıra, Bitcoin’e Japon yeninin dolar karşısındaki zayıflaması da destek sağladı.

Pazartesiden bu yana doların yen karşısında güçlendiğini belirten Grant, bu dinamiğin Bitcoin’e yükseliş getirdiğini söyledi. Tarihsel olarak, yenin zayıflaması ve doların güçlenmesi, riskli varlıklar için pozitif bir ortam yaratıyor.

Yen, düşük faiz oranlarına sahip bir para birimi olarak “risk-on” işlemleri finanse etmek için sıklıkla kullanılıyor ve bu da yatırımcıların yüksek getirili varlıklar peşinde koşmasına olanak sağlıyor.

Grant, bu ilişkinin altını çizerek, “Doların yen karşısında %1’den fazla değer kazanması, altın, gümüş ve Bitcoin gibi varlıkların değerlenmesini mümkün kıldı” dedi.

Bitcoin’in zaman zaman dolara karşı kısa pozisyon işlevi gördüğünü ve doların zayıfladığı dönemlerde değer kazandığını belirtti.

Makroekonomik anlamda doların güçlenmesi ve yenin zayıflaması, Japonya Merkez Bankası’nın (BoJ) Cuma günü faiz oranlarını sabit tutma kararıyla da desteklendi.

Fed’in Faiz İndirimi Sonrası Bitcoin İçin Karışık Görüşler

Fed’in son faiz indirimi sonrası analistler Bitcoin’in kısa ve uzun vadeli fiyat hareketleri konusunda farklı görüşler ortaya koydu. Faiz indirimi, ekonomik koşullarda bir gevşeme sinyali veriyor olsa da, bu gelişmenin Bitcoin üzerindeki etkileri hakkında çeşitli tahminler bulunuyor.

21Shares Kripto Araştırma Stratejisti Matt Mena, bu faiz indiriminin kısa vadede piyasalarda dalgalanmaya yol açabileceğini ifade etti:

Kısa vadede, 50 baz puanlık faiz indirimi piyasaya ekonominin yavaşladığına dair bir sinyal verebilir ve bu, henüz gün yüzüne çıkmamış sorunların habercisi olabilir. Bu durum hem geleneksel hem de dijital yatırımcıları tedirgin ederek başlangıçta volatiliteye yol açabilir. Ancak uzun vadede, Bitcoin ve diğer dijital varlıklar düşük faiz ortamında genellikle başarılı olmuştur.

Öte yandan, BRN analisti Valentin Fournier daha temkinli bir yaklaşım sergiledi:

Teknik göstergeler, Bitcoin’in yukarı yönlü momentumunun zirveye yakın olabileceğine işaret ediyor.

Fiyat, üst Bollinger bantlarına yaklaşıyor ve Stokastik RSI, olası bir trend dönüşü sinyali veriyor. Şu an için düşük maruziyet öneriyoruz ve yeniden yatırım ancak 56.000 dolar civarında ve altındaki seviyelerde düşünülmelidir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!