Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Vadeli İşlem Piyasası Büyüyor

Kripto para dünyasındaki vadeli işlem piyasası geçtiğimiz son birkaç ay içerisinde epey büyüdü. Özellikle CME Group ve Bakkt gibi platformların hacimlerine baktığımızda vadeli işlem piyasasının nasıl büyüdüğünü görebiliyoruz.

CME’de Hareketlilik

CME Group bugün Bitcoin opsiyon ticaretini başlatmayı planlıyor. Finance Magnates tarafından yapılan habere göre CME Group’un bu hamlesi, vadeli işlem yatırımcılarını şimdiden harekete geçirdi.

CME Group verilerine baktığımızda platformdaki açık pozisyonların, 2019’un sonundaki açık pozisyon sayısına kıyasla yüzde 69 oranında arttığını görebiliyoruz. JPMorgan Chase analistlerinden Nikolaos Panigirtzoglou da CME Group’taki bu hareketlilikle ilgili bir yorum yapmış, son günlerde CME’nin vadeli işlem piyasasında “ciddi bir hareketlilik yaşandığını” belirtmişti.

Ecoinometrics verilerine baktığımızda da görüyoruz ki CME Group’un Ocak 2020’nin ilk günlerindeki performansı, geçtiğimiz son birkaç aya kıyasla çok daha iyi durumda.

Piyasa Büyüyor

Aslında vadeli işlemlere baktığımızda sadece CME Group’un değil, bütün vadeli işlem piyasasının harekete geçtiğini görebiliyoruz. Skew tarafından paylaşılan bilgilere göre özellikle 8 Ocak tarihinde vadeli işlem piyasasında epey ciddi bir hareketlilik görüldü.

Vadeli işlem piyasasının geçtiğimiz son birkaç gün içerisinde bu kadar hareketli olmasının sebebi spot piyasasındaki hareketlilik olabilir. Ancak genel tabloya baktığımızda vadeli işlem piyasasının geçtiğimiz yıldan bugüne nasıl değiştiğini ve ne kadar büyüdüğünü görebiliyoruz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment