Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin ve Altcoin Piyasalarında Asıl Dalgalanma Bu Zaman Gelecek: Gözler ABD’de

Mevcut fiyat düşüşünün nedeni, ABD ekonomisi ve makroekonomik faktörlerle yakından ilişkili olup, sadece Bitcoin’i değil aynı zamanda küresel hisse senedi piyasalarını da etkiliyor.

Eğer mevcut fiyat düşüşü, ABD pazarında bir çıkış eğilimi veya yeni sorunlardan kaynaklanıyorsa, Coinbase Premium Gap (CPG) önemli bir değişiklik gösterir.

Ancak, bu düşüş sırasında volatilite önemli ölçüde artış göstermedi.

Günümüze kıyasla en karşılaştırılabilir dönem, Mayıs 2021’deki Buddha Beam dönemidir. O dönemde, CPG 1.600 dolarlık bir fiyat farkı göstermişti. Ayrıca, FTX olayı sırasında yaklaşık 400 dolarlık bir fiyat farkı vardı.

ABD pazarındaki oyuncular tarafından büyük ölçekli bir satış gerçekleşirse, bu seviyede bir fiyat farkı görmemiz olasıdır.

Blockchain analiz firması CryptoQuant’ta paylaşılan bir analize göre öngörülebilir iki senaryo bulunuyor.

ABD Piyasası Saatlerinde Önemli Fiyat Volatilitesi: ABD piyasası saatlerinde önemli fiyat dalgalanmaları meydana gelebilir. Eğer ABD balinaları mevcut fiyat düşüşünü istiyorsa, gerçek düşüş henüz başlamamış olabilir. Aksi takdirde, hızlı bir toparlanma olasılığı var.

ABD ekonomisi ve makroekonomik faktörler, kripto piyasaları üzerinde büyük bir etkiye sahip olmaya devam ediyor. Yatırımcılar, bu tür dinamiklere dikkat etmeli ve piyasa tepkilerini yakından izlemelidir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!