Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin ve Altcoin Rallisi Gelecek mi? Geçen Hafta Rekor Kırıldı

Kripto para piyasalarındaki toplam stablecoin arzının rekor seviyelere çıkması, yatırımcıları umutlandırdı.

Blockchain analiz şirketi CryptoQuant’ın CEO’su Ki Young Ju, stablecoinlerin piyasaya giriş yapmaya başladığına dikkat çekti.

Stablecoinlerin toplam piyasa değeri, Temmuz’un başından beri yükseliyor ve geçen hafta rekor seviyeye ulaştı. Ancak Bitcoin ve altcoinlerin ralliye başlayıp başlayamacağı, hala belirsizliğini koruyor

Ki Young Ju, “Bu henüz çok fazla olmayabilir ama yukarı yönlü trend, kayda değer” dedi.

Geçmişte Tether (USDT) gibi stablecoinlerin basılması ve likiditenin büyümesiyle birlikte kripto para fiyatları yükseliş gösterdi. Ancak güncel verilere göre stablecoin pazarının yüzde 70’ini oluşturan USDT’nin büyüme hızı, yavaşladı.

Öte yandan en büyük ikinci stablecoin olan USD Coin’in (USDC) piyasa değeri, aylık olarak yüzde 5,6 büyüyor.

Düzeltme riski devam ediyor

CryptoQuant analistlerinin haftalık raporu, Bitcoin ve altcoin piyasalarının ayılar ile boğalar arasında kaldığını gösteriyor.

Kar ve Zarar Endeksi, 365 günlük hareketli ortalamasının biraz üstünde duruyor ve bu seviyenin altına düşülmesi, genelde büyük bir düzeltmenin habercisi olarak yorumlanıyor.

Boğa-Ayı Boğa Döngüsü göstergesi de bullish tarafın 2023’ün başından beri görülmüş en düşük seviyelerinde seyrediyor. Fiyatların düşmeye devam etmesi, bu göstergeyi ayı tarafına çevirebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!