Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin ve Diğer Kripto Fiyatlarında Düşüş Devam Ediyor

Bitcoin (BTC) fiyatı, ocak ayının ilk cumasında 42 bin doların altına kadar gerilerken, kripto para piyasasının toplam değeri 2 trilyon 200 milyar dolardan 2 trilyon 90 milyar dolara düştü.

Kripto piyasasının bu sabah deneyimlediği düşüş, bitcoin fiyatının 41 bin dolara kadar gerileyerek Eylül 2021’den beri görülmemiş seviyelere geri dönmesine yol açtı.

Etkileri dün de hissedilen bu düşüş, piyasada 800 milyon dolarlık pozisyonun tasfiyesi ile sonuçlanmıştı. Aşağı yönlü hareketliliğin devam etmesi, bitcoin’in günümüzdeki durumuyla Kasım 2021’de görülmüş 69 bin dolar seviyesi arasındaki farkı, yüzde 65’e çıkardı.

OANDA’nın kıdemli analisti Ed Moya, dün yaşanan tasfiyelerin ardından, “Kripto para traderları artık 40.000 dolar seviyesinin muhafaza edilip edilemeyeceğinden emin değiller. […] Alıcılar ortaya çıkıncaya dek, Bitcoin 37.000 dolara doğru gerileyebilir.” şeklinde bir not paylaştı.

Korku ve Açgözlülük Endeksinin güncel haline göre bitcoin piyasasındaki traderlar arasında “aşırı korku” hakim.

Bitcoin’in fiyatında kasım ayından beri yaşanan düşüş, bitcoin madenciliği yapan şirketlerin paylarında da yankı buluyor. Marathon Patent Group, Riot Blockchain ve Hut 8 Mining gibi şirketlerin her birinin değerlemeleri, Kasım 2020’den günümüze dek yarı yarıya düşüş gösterdi.

Bitcoin’in haricinde, piyasanın en büyük ikinci kripto parası olan Ethereum (ETH) da 3 bin 200 dolara düşerek Ekim 2021’den bu yana görülmüş en düşük seviyeye çekildi. Günlük bazdaki düşüş; Binance Coin (BNB), Solana (SOL), XRP, Polkadot (DOT), Terra (LUNA) ve Avalanche (AVAX) fiyatlarına da yansıdı.

SAFEMOON, Decentraland (MANA) ve Cosmos (ATOM) fiyatları ise günlük bazda yaşadıkları değer artışları ile piyasadaki genel trendden ayrılıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!