Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin ve Ethereum İçin 1,79 Milyar Dolarlık Gün Geldi: ETF Bekleniyor

Bugün toplamda yaklaşık 1,79 milyar dolar değerinde Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) opsiyonunun vadesi doluyor.

Deribit verilerine göre 1,31 milyar dolarlık 20 bin 679 Bitcoin sözleşmesinin vadesi bugün doluyor. Bu opsiyonların put-call oranı 1,19 olurken max pain seviyesi 62 bin dolar oldu. Geçen hafta 23 bin 832 sözleşmenin vadesi dolmuştu.

Max pain en fazla açık opsiyon sözleşmesine sahip olan kullanım fiyatıdır. Bu fiyat, opsiyonların vadesi dolduğunda, en fazla sayıda opsiyon sahibinin finansal kayıp yaşamasına neden olacak fiyattır. Put-call oranı ise piyasadaki alım opsiyonları ile satım opsiyonları arasındaki oranı gösterir.

Bitcoin’in yanı sıra 480 milyon dolardan fazla değerde 142 bin 538 Ethereum sözleşmesinin vadesi doluyor. Bunların put-call oranı 0,37; max pain seviyesi ise 3 bin 150 dolar.

Uzmanlar, spot Ethereum ETF’lerinin 23 Temmuz’da piyasaya girmesini bekliyor. Deribit analizine göre bu, Ethereum için türev piyasasında bir ralli başlattı.

Sık işlem yapan yatırımcılar, ETF beklentisiyle birlikte vadesi Temmuz ve Ağustos’ta dolacak, kullanım fiyatı 3 bin 600 dolar ile 4 bin dolar aralığında olan alım opsiyonları aldı. Ancak bu sırada yatırım fonlarının bir hareketlilik göstermediği belirtildi.

CoinGecko verilerine göre Bitcoin 63 bin 777; Ethereum 3 bin 397 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!