Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin ve Ethereum İçin 3 Milyar Dolarlık Gün: Volatilite Getirebilir!

Kısa süre sonra milyarlarca dolar değerinde Bitcoin ve Ethereum opisyonunun vadesi dolacak.

Bugün itibarıyla 37.000 Bitcoin ve 180.000 Ethereum opsiyonunun vadesi doluyor. Bitcoin opsiyonları için Put Call Oranı 0.58 iken, Ethereum opsiyonları için bu oran 0,55 olarak kaydedildi. Bitcoin için Maxpain noktası 66.000 dolar, Ethereum için ise 3.300 dolar olarak belirlendi.

Toplamda Bitcoin opsiyonlarının değeri 2,4 milyar, Ethereum opsiyonlarının değeri ise 600 milyon olarak hesaplanıyor.

Bu hafta kripto piyasası zayıf bir performans sergiledi. Özellikle Ethereum ETF’nin listelenmesi, beklendiği gibi Ethereum fiyatlarını olumsuz etkiledi ve genel olarak piyasadan çıkışlar yaşandı.

Önemli olaylar sorunsuz bir şekilde sonuçlanırken, tüm büyük vadeli işlem volatilite endekslerinde (IV) önemli düşüşler gözlemlendi ve Dvol yılın en düşük seviyesine geriledi. Bu durum, piyasanın gelecekteki olaylar konusunda düşük beklentilere sahip olduğunu gösteriyor.

Piyasaya olası etkisi

Bitcoin ve Ethereum opsiyonlarının vadesinin dolması, kripto piyasasında belirli bir volatilite yaratabilir.

Ancak Put Call oranlarının 1’in altında olması, piyasadaki yatırımcıların genel olarak daha iyimser olduğunu ve daha fazla alım opsiyonu (call) tutma eğiliminde olduğunu gösteriyor.

ETH ETF’nin listelenmesi ile birlikte Ethereum’da görülen düşüş, piyasa beklentileriyle uyumlu bir hareket olarak değerlendirilmelidir. ETF’lerin piyasaya sürülmesi genellikle ilk etapta bazı dalgalanmalara yol açar, ancak uzun vadede yatırımcı güvenini artırabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!