Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin ve Ethereum’da 5,2 Milyarlık Beklenti İçin Son Günler: Piyasa Sarsılabilir!

Cuma günü Bitcoin ve Ethereum için toplamda 5,2 milyar dolarlık opsiyon sözleşmesinin sona ermesi, kripto piyasasında kısa vadeli dalgalanmalara yol açabilir.

Bitcoin ve Ethereum için toplamda 5,2 milyar dolarlık opsiyon sözleşmesinin bu hafta sonlanması, kripto piyasasında kısa vadeli dalgalanmalara yol açabilir.

Deribit borsasında, Cuma günü Bitcoin (BTC) opsiyonlarının 4,2 milyar dolar, Ethereum (ETH) opsiyonlarının ise 1 milyar dolar değerinde olacağı belirtildi. Opsiyonlar, belirli bir süre içinde sabit bir fiyattan varlık alım veya satım hakkı tanıyor.

Deribit verilerine göre, Bitcoin  opsiyonlarının 682 milyon dolarlık kısmı “karda” sona erecek ve bu opsiyonların büyük kısmı alım opsiyonlarından oluşuyor. Bu durum, yatırımcıların pozisyonlarını kapatması veya yeni pozisyonlar almasıyla piyasa hareketliliğini artırabilir.

Bitcoin için satım/alım opsiyonu oranı 0,62 olarak kaydedildi. Bu oran, piyasa beklentisinin genelde yükseliş eğiliminde olduğunu gösteriyor.

Maksimum acı teorisine göre, opsiyon sahiplerinin en fazla kayıp yaşadığı ve opsiyon satıcılarının en çok kazanç sağladığı seviye bu. Bu nedenle, bazı analistler Bitcoin fiyatında bir düşüş yaşanabileceğini öngörüyor.

Kripto opsiyon piyasası son yıllarda hızla büyüdü ancak hala spot piyasaya kıyasla küçük kalıyor. Glassnode verilerine göre, cuma günü spot işlem hacmi 8,2 milyar dolar seviyesindeyken, opsiyon işlem hacmi 1,8 milyar dolar civarındaydı.

Önümüzdeki dönemde opsiyon piyasasının genişlemesi ve yeni kripto ürünlerine yönelmesi bekleniyor. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC), spot Bitcoin ETF’lerine bağlı opsiyonları onaylaması da bu genişlemeye katkı sağlayabilir

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!