Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin ve Etheruem, 9 Milyar Dolarlık Kritik Saate Yaklaştı

En büyük türev borsalarından Deribit’in verilerine göre bugün toplamda 9 milyar dolardan fazla değerde opsiyonun vadesi dolacak.

Bugün öğlen saatlerinde 6,2 milyar dolar değerinde Bitcoin; 3,1 milyar dolar değerinde Ethereum opsiyonunun vadesi dolacak.

Max pain noktası, Bitcoin opsiyonları için 61 bin dolar olurken Ethereum opsiyonları için 3 bin 100 dolar olarak belirlendi. Dev yatırımcılar, opsiyonların vadesi dolmadan önce bunların fiyatını max pain noktasına yaklaştırmaya çalışabilir. Bu, alım yapanların maksimum zararı; satanların ise maksimum kazancı ile sonuçlanır.

Resim

Deribit tarafından yapılan açıklamaya göre Bitcoin’deki zımni oynaklık, son 2 ayın en düşük noktası olan 58’e geriledi. Ancak bu yılın büyük kısmında bundan daha büyük sayılar görülmüştü.

Bitcoin satım-alım opsiyonları arasında skew, mayıs itibarıyla negatif bölgeye kayıyor ve bu, alım opsiyonlarının daha pahalı olduğu anlamına geliyor. Bunun Ethereum opsiyonları içinse ETF kararından sonra negatifleşmeye başladığı görüldü.

Deribit ekibine göre altın fiyatının, VIX’in ve zımni oynaklığın düşmesi, piyasadaki korkunun azaldığına işaret ediyor. Bunun halving’den sonraki ilk aylık vade dolumu olduğunu hatırlatan Deribit, bunun Tesla, Meta ve Google gibi şirketlerin bilançolarından da etkilenebileceğini ekledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!