Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin ve Hisse Senetleri Arasındaki Korelasyon Yeniden Şekilleniyor!

Bitfinex Türev Ürünler Başkanı Jag Kooner, Bitcoin (BTC) ve hisse senetleri arasındaki korelasyonu değerlendirdi.

Jag Kooner kısa süre önce The Block’a yaptığı açıklamada Bitcoin ve ABD merkezli hisse senetleri arasındaki korelasyona yer verdi.

Tarihsel olarak bakıldığında bu korelasyonun gelgitlerle dolu olduğunu belirten deneyimli isim, ekonomik stres dönemlerinde Bitcoin’in hisse senetleriyle daha fazla korele olduğunu belirtti.

Buna karşılık ortam sakinleştiğinde ve para basımı gibi pozitif durumlar görüldüğünde Bitcoin’in hisse senetlerinden ayrıştığını vurguladı. Güncel durumda, makroekonomik stresin azalmaya başladığını ve söz konusu korelasyonunun yeniden şekillendiğini ima etti:

Ekonomik stres sırasında, yatırımcılar varlıkları likide ettikçe Bitcoin genellikle borsa eğilimlerini yansıtır ve korelasyon artar. Daha düşük oranlarla teşvik odaklı bir ortamda, Bitcoin artan likidite nedeniyle hisse senetlerinin yanı sıra fayda sağlayabilir.

Bitcoin’in ayrıca bir enflasyona karşı korunma aracı olarak görüldüğünü dile getiren Kooner, Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) faiz indirimi enflasyon beklentilerini yükseltirse Bitcoin’in daha fazla yatırım alabileceğini söyledi:

Bitcoin bir risk varlığı olarak görülmeye devam ederse, aynı likidite girişlerinden faydalanarak hisse senetlerini takip edebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!