Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin ve Kripto Para Regülasyonu İçin Dev Adım: 4 Ülke ile İş Birliği Yaptı!

Singapur’un fiili merkez bankası sayılan Singapur Para Otoritesi (MAS), kripto para düzenlemelerine ilişkin süreci daha sağlıklı ve hızlı hale getirmek için global çaplı iş birlikleri kurdu.

MAS tarafaından 30 Ekim günü paylaşılan resmi bildiride, kripto para sektörüne dair düzenlemeleri ele almak üzere Japonya, İsviçre ve İngiltere’deki regülatörlerle iş birliği sağlandığına yer verildi.

“Project Guardian” adı verilen bu iş birliği kapsamında MAS, Japonya Finansal Hizmetler Ajansı (FSA), İsviçre Finansal Piyasa Denetleme Otoritesi (FINMA) ve İngiltere Finansal Regülatörü (FCA) birlikte çalışarak kripto para sektöründeki regülasyonlar konusunda daha etkili ve yapıcı kararlar almayı hedefleyecek.

Kurumlar, kripto paraların yasal, politik ve muhasebe işlemlerine ilişkin tartışmaları ileriye taşımak, tokenize edilmiş ürünlerle ilgili mevcut politika ve mevzuattaki potansiyel riskleri belirlemek, kripto para blokzincirlerinin tasarımı için ortak standartların geliştirilmesini sağlamak için birlikte çalışacaklar:

Project Guardian kapsamında MAS, sabit gelir, döviz ve varlık yönetimi ürünlerinde varlık tokenizasyonu konusunda sektör pilotları gerçekleştirmek üzere 15 finans kuruluşu ile iş birliği yapmıştır. Bu pilot çalışmalar, tokenizasyon kullanımındaki önemli piyasa ve işlem verimliliği elde etme potansiyelini ortaya koymuştur. Pilot uygulamaların ölçeği ve karmaşıklığı arttıkça, politika yapıcılar ve düzenleyiciler arasında daha yakın iş birliğine ihtiyaç duyulmaktadır. Bu nedenle MAS, FSA, FCA ve FINMA’dan oluşan bir Project Guardian politika yapıcı grubu

kurmuştur.

Konu hakkında açıklamada bulunan MAS Genel Müdür Yardımcısı Leong Sing Chiong, sağlanan bu ortaklığın global çaplı düzenlemeler ve kripto para uyumu açısından önem taşıdığını vurguladı:

MAS’ın FSA, FCA ve FINMA ile ortaklığı, politika yapıcılar arasında kripto para inovasyonundan kaynaklanan fırsat ve risklere ilişkin anlayışımızı derinleştirme konusunda güçlü bir istek olduğunu göstermektedir. Bu ortaklık sayesinde, kripto para ekosisteminin sürdürülebilir büyümesinin yanı sıra, global çapta birlikte çalışabilirliği daha iyi destekleyebilecek ortak standartların ve düzenleyici çerçevelerin geliştirilmesini teşvik etmeyi umuyoruz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!