Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin ve Kripto Para Yükselişine Enflasyon Gölgesi: Beklentiler Ne Yönde?

Kripto para analiz şirketi QCP Capital, kripto para piyasasının güncel durumunu analiz etti.

QCP Capital tarafından 13 Haziran tarihinde yayınlanan raporda, kripto para piyasası ve ABD etkisine yer verildi. Dün ABD Merkez Bankası (FED) tarafından açıklanan faiz kararı ve TÜFE verilerinin kripto paraları ve Bitcoin’i ani bir şekilde yükselttiğine işaret eden analistler, faiz indirim beklentisinin halen daha masada olduğu vurgulandı:

Piyasa 2024 yılında 2 faiz indirimi fiyatlıyor. Faiz oranı vadeli işlemleri eylül ayında %56’lık bir faiz indirimi olasılığına işaret ederken, ikinci indirim aralık ayında gerçekleşecek. Dün geceki TÜFE rakamları risk varlıklarında bir patlamayı ateşledi. ABD hisse senetleri tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşırken, BTC bu sabah 67,3 bin seviyesine gerilemeden önce 70 bin seviyesini görmüştü.

Faiz indirimi tahminleri belirsiz

QCP cephesi faiz indirime dair belirsizliğin sürdüğünü ve beklentilerin eylül ayına ertelendiği vurgulandı. Bununla birlikte FED’in kasım ve aralık ayındaki toplantılarının da kritik bir rol üstleneceği belirtildi:

FED’in nokta grafiği belirsizliğini koruyor ve yetkililerin bu yıl bir mi yoksa iki faiz indirimini mi tercih edeceğini tahmin etmeyi zorlaştırıyor. Ancak, eylül ayında bir faiz indirimine gidileceğini ve FED’in kasım ve aralık aylarındaki toplantılarda bekle ve gör yaklaşımını benimseyeceğini tahmin ediyoruz. Beklenen ETH ETF S-1 onayı ve Eylül ve yılsonundaki potansiyel faiz indirimlerinin etkisiyle yılın geri kalanı için yapısal olarak yükseliş görünümünü koruyoruz

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!