Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin ve Kripto Paralar İçin Daha Fazla Boğa Sinyali: Tether 100 Milyara Yaklaştı!

Dünyanın en büyük stablecoin’i Tether’in (USDT) piyasa değeri 100 milyar doları ulaşarak rekor kırdı.

Kripto para piyasasındaki yükselişlere paralel olarak Tether’de bir rekor kırdı. En büyük stablecoin ihraççısının piyasa değeri kısa süre önce 100 milyar dolara ulaşarak rekor kırdı.

Yatırımcıların artan talebi üzerine büyümeye devam eden Tether 2023’ün dördüncü çeyreğinde 2,9 milyar dolarla en yüksek net karını bildirmişti.

Özellikle ABD’nin spot Bitcoin borsa yatırım fonlarını (ETF) onaylamasıyla birlikte artan alım yönlü baskı, Tether’in piyasa değerini Ocak ayının başındaki 90 milyar seviyesinden şubat sonunda 100 milyar doların üstüne taşıdı.

Konu hakkında açıklamada bulunan Tether CEO’su Paolo Ardoino The Block’a verdiği demeçte, piyasadaki USDT miktarının %100 likit varlıklarla desteklendiğini vurguladı:

Şirketimiz, Tether’in kripto endüstrisinde ve daha geniş finans endüstrisinde güvenli ve güvenilir bir oyuncu olarak konumunu daha da sağlamlaştırmak için şimdiye kadar %100’ü likit varlıklarla (büyük çoğunluğu ABD t-bonolarında) karşılanan 99,5 milyar token ihraç etti ve bunun üzerine yaklaşık 5,4 milyar dolar fazla rezerv tuttu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!