Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin ve Kripto Paralar İçin Gözler 10 Nisan’a Çevrildi: ABD Etki Edebilir!

Bitcoin ve kripto para fiyatları bu hafta ABD’den gelecek iki kritik veri ile büyük ölçüde etkilenebilir.

Bitcoin fiyatı, geçtiğimiz hafta yaşadığı düzeltmenin ardından bu haftaya bir miktar yükseliş ile giriş yaptı. Hafta içerisinde ABD’den gelebilecek iki kritik verinin Bitcoin ve kripto para fiyatları üzerinde etki yaratabileceği tahmin ediliyor.

ABD TÜFE

ABD’de TSİ 10 Nisan saat 15.30’da Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) / enflasyon verileri açıklanacak. Üç aydır azalan enflasyonun mart ayı içerisinde artmış olma ihtimali bekleniyor. Geçtiğimiz ay yıllık enflasyon %3,2 olarak açıklanmıştı. Bu ay investing’den alınan verilere göre %3,4’lük bir beklenti bulunuyor.

Enflasyonun beklentilere rağmen 3 aydır olduğu gibi düşüş eğilimi göstermesi durumunda hem kripto para piyasası hem de geleneksel piyasalarda bir yükseliş hareketi görülmesi bekleniyor.

ABD FOMC tutanakları

Öte yandan investing.com verilerine göre ABD Merkez Bankası’nın FOMC’si (Federal Açık Piyasa İşlemleri Komitesi) mart ayına ilişkin tutanaklarını TSİ 10 Nisan saat 22.00’de açıklayacak. Bu tutanaklar içerisinde faiz oranlarına yönelik düşünce ve tahminlerin kripto para piyasasını etkilemesi bekleniyor.

Mevcut durumda FED’in mayıs ayında faiz oranlarını değiştirmeyeceğine neredeyse kesin gözüyle bakılıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!