Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin ve Kripto Paralara Kurumsal İlgisi Yüksek: 5 Altcoin’e Giriş Sürüyor!

Bitcoin (BTC) 72 bin dolar seviyesinin yeniden üstünde tutunmaya çalışırken geçtiğimiz hafta kurumsal kripto para fonlarına 646 milyon dolar giriş görüldü. 

Coinshares tarafından paylaşılan verilerde, iki hafta önce 862 milyon dolar giriş gören kurumsal kripto para fonlarına geçtiğimiz hafta da 646 milyon dolar aktı.

Spot Bitcoin ETF onayının ardından Bitcoin’e yönelik kurumsal ilgi yüksek seviyeye ulaştı. Yılbaşından bu yana 13,8 milyar dolar para girişi gören kripto para fonları tüm zamanların en yüksek seviyesinde bulunuyor. Grayscale fonlarından toplam 731 milyon dolarlık çıkış olurken ETF ihraççıları 1,4 milyar dolar yatırım topladı.

Kurumsal kripto para fonlarında geçtiğimiz haftalarda da olduğu gibi ilk sırada 663 milyon dolarla yine Bitcoin (BTC) yer aldı.

Öte yandan Ethereum’a (ETH) da 22,5 milyon dolar fon çıkışı olurken short (kısa) Bitcoin fonundan 9,5 milyon dolarlık çıkış gözlemlendi.

Altcoinlere ilgi vardı

Kurumsal yatırımcılar Ethereum’dan çıkarken Polkadot (DOT), Litecoin (LTC), Solana (SOL), Ripple (XRP) ve Cardano’ya (ADA) yöneldi.

Altcoinlerin neredeyse hepsine giriş olurken Polkadot’a 600 bin dolarlık, Litecoin’e 4,4 milyon dolarlık, Solana’ya 4 milyon dolarlık, Ripple’a 100 bin dolarlık ve Cardano’ya 200 bin dolarlık para girişi oldu.

Söz konusu 5 altcoin bir süredir ilgi görürken kurumsallar ek olarak Filecoin’e (FIL) de 1,4 milyon dolarlık yatırım yaptı.

Coinshares raporuna göre en çok giriş yapan ülkelerin başında ABD’li yatırımcılar geldi. Bunların büyük kısmını spot Bitcoin ETF ihraççılarının alımları oluşturdu.

Bununla birlikte İsviçre’den 27 milyon dolar ve Kanada’dan 7 milyon dolar çıkış yaşandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!