Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin ve NDIVIA Arasındaki Fiyat İlişkisi Güçlendi: İkisi Birden Patlayabilir!

Bitcoin ile teknoloji devi Nvidia (NVDA) arasındaki fiyat korelasyonu son 1 yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

Bitcoin tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşırken ve Nvidia’nın hisse değeri de bin dolara yaklaşırken ikili arasındaki korelasyon dikkat çekti.

Güncel verilere göre Bitcoin ile NVDA  arasındaki 90 günlük ve 52 haftalık korelasyon 0,86 seviyesine ulaştı. Temmuz 2020’den beri sürekli olarak pozitif seyreden korelasyon son yükselişlerle birlikte Ocak 2023’den bu yana en yüksek seviyesine ulaşmış oldu. Bu durum NVDA ile Bitcoin arasındaki fiyat hareketlerinin oldukça benzer hale gelmeye başladığını ortaya koydu.

Bitcoin 14 Mart günü ulaştığı 73.798 dolarlık zirvesinden %10’a yakın gerilerken Nvidia ise 8 Martta ulaştığı 973 dolarlık tüm zamanların zirvesinden benzer bir geri çekilme yaşadı.

Konu hakkında açıklamada bulunan Baş Yatırım Stratejisti Jeremy Grantham, her iki yatırım aracının da bir patlama yaşayabileceğini ima etti:

İnternetten telefonlara, demiryollarına veya kanallara kadar uzanan bunun gibi her teknolojik devrime (AI), yatırımcıların teknolojinin nihai olanaklarına odaklanıp çoğu fiyatı fiyatlaması nedeniyle erken dönemde büyük bir heyecan ve borsa balonu eşlik etti. Ve bu tür devrimlerin çoğu, sonuçta, çoğu zaman ilk yatırımcıların görebildiği kadar, hatta bazen daha da dönüştürücü niteliktedir; ancak yalnızca ilk balonun patladığı önemli bir hayal kırıklığı döneminden sonra.

Nvidia yıl başından bu yana %77, Bitcoin ise %62 yükseliş performansı sergiledi. Öte yandan Nvidia özelindeki bu yükselişler, Render (RNDR), Xai (XAI) ve Ocean (OCEAN) gibi yapay zeka merkezli kripto paralarında önemli ölçüde değer kazanmasına yol açtı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!