Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin, Venezuela’daki İnsanların Hayatlarını Kurtarıyor!

Bitcoin birçok kişi için Lamborghini satın almak veya zengin olmak için bir araç olarak görülse de, Latin Amerika ve özellikle Venezuela içerisindeki birçok kişi için Bitcoin insanların hayatlarını sürdürebilmesi için bir gereklilik haine geldi.

Geçtiğimiz Pazar günü 4.200 dolara çıkıp 2019 yılının en yüksek seviyesine tırmanan Bitcoin, ayn gün içerisinde 3.800 dolara kadar gerileyerek umutları suya düşürse de, Venezuela vatandaşları için Bitcoin bundan çok daha fazlasını sunmakta. Latin Amerika içerisindeki Venezuela ve Kolombiya vatandaşları, yaşanan ekonomik sıkıntılar ve hükümet baskılarının ortasında Bitcoin alımına yüklenmekte. Bunun yanı sıra Bitcoin satın alan Venezuela vatandaşlarının yarattığı ticari hacim, 12 ayın en yüksek seviyesine ulaştı.

 

coin-dance-localbitcoins-VES-volume

 

Özellikle Nicolas Maduro’nun yaşadığı bu zor günlerde, hükümet kurumları ve çeşitli yetkililer hem dolar gibi itibari paralara, hem de kripto paralara kısıtlama koymaya çalışmakta. Bilindiği üzre Maduro geçtiğimiz tarihlerde Kolombiya sınırını kapatmayı ve kaçmak isteyen Venezuela vatandaşlarının kaçmasını hedeflemişti.

Bankalar ülkede sert bir şekilde denetlenmekte ve Venezuela vatandaşları bu baskıdan kurtulabilmek için çareyi Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinde aramakta. Özellikle Bitcoin ve Dash kripto para birimleri, vatandaşların ellerindeki son birikimi kaçırması veya elinde tutması için bir kapı haline geldi. Bitcoin birçok kişi için çabucak zengin olma hayali gibi gözükse de,  görünüşe göre Venezuela vatandaşları Bitcoin ile ellerindeki son özgürlüğü de kullanmaktalar ve bu durum Bitcoin’in ekonomik özgürlük konusunda vaat ettiği birçok şeyi gerçekleştirmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment