Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Yaklaşan ABD Seçimlerinin Etkisinde: Hisse Korelasyonu Zirve Yaptı!

On-chain analiz platformu QCP Capital, yaklaşan ABD seçimleri ve Bitcoin üzerindeki etkilerini yorumladı.

QCP tarfından aktarılan verilere göre kısa vadeli volatilite, seçim günü vadeli işlemlerinde zirveye çıktı. Önceki vadeye kıyasla 10 volatilite puanı kadar bir fark bulunurken piyasada alım opsiyonlarına olan ilgi satım opsiyonlarına göre daha ağır bastı.

Buna rağmen, Bitcoin hala tüm zamanların en yüksek seviyesinin yaklaşık %8 altında işlem görerek 70 bin dolar zirvesini aşmayı başaramadı.

Diğer taraftan, hisse senedi piyasası farklı bir tablo çizerek öne çıktı. S&P 500 endeksi rekor seviyelere ulaşmış durumda ve şirketlerin %20’sinin kazanç raporlarını açıklaması bekleniyor. Opsiyon piyasası ise satım opsiyonlarına yönelik bir eğilim gösterirken seçimden bir gün sonra yani 6 Kasım’da, endeksin %1.8’lik bir hareket yapabileceği fiyatlanmaya başladı.

Hisse senetleri ve kripto para piyasaları arasındaki korelasyon tarihi yüksek seviye olan 0.83’e ulaştı. Korelasyonun ortalamaya dönme eğilimi ve opsiyon piyasalarındaki farklı pozisyonlar göz önüne alındığında, bu durum bir dönüm noktası işareti olabilir dendi.

Seçim süreci hisse senedi piyasası için sıfır toplamlı bir senaryo yaratırken, kazanan sektörler seçim sonucuna bağlı olacak. Buna karşın, her iki başkan adayının da önceki yönetimden daha kripto dostu olduğu göz önüne alındığında, hisse senetlerinde yaşanabilecek olası bir zayıflığın sermayenin kriptoya yönelmesine neden olabileceği aktarıldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!