Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Yatırımcıları Alım Fırsatı Kovalıyorlar

Eylül başından beri yaşadığı düşüşle birlikte farklı görüşlerden Bitcoin yorumları da arttı. Bazı uzmanlar BTC’nin CME boşluğuna doğru bir dalış gerçekleştireceğini söylerken bazıları ise Bitcoin’in toparlanacağından emin. Bu isimlerden biri de Ki Young Ju. Ki, yatırımcıların yaşanan bu düşüşü alım fırsatı olarak gördüğünü ve Bitcoin’in toparlanacağını düşünüyor.

Bitcoin dün, 10 bin dolar altına kısa süreli bir dalış gerçekleştirip küçük bir alım fırsatı doğurdu. Ardından toparlanmaya başlayan BTC son 24 saatte değerini yaklaşık %2 arttırmayı başardı. BTC şu an 10.250 dolar civarından alınıp satılabiliyor. Dünkü düşüşten sonra çoğu uzman tarafından, gerek doların toparlanması gerek 9.600 dolar noktasında duran CME boşluğu nedeniyle BTC fiyatının gerileyeceği düşünülüyordu. Fakat Bitcoin direndi, 10 bin dolar barajı altında fazla kalmadan değerini 100-200 dolar arttırmayı başardı.

CryptoQuant CEO’su Ki Young Ju, böyle bir düşüşün aslında uzun vadede Bitcoin için olumlu bir sonuç yaratabileceğini düşünüyor. Ki, Twitter hesabı üzerinden yayınladığı grafiklerle borsalarda tutulan Bitcoin ve sabitkoin miktarlarından bahsetti. CEO, tüm borsalar genelinde bakıldığında Bitcoin rezervinin giderek düştüğünün altını çizdi. Bu, Bitcoin yatırımcıların yeni bir alım fırsatı kovaladıklarını gösteriyor olabilir.

Borsalardaki Bitcoin Miktarı Azaldı

CEO Ki, Bitcoin için hala bir satın alma döneminde olunduğunu belirtiyor. Ki Young Ju yayınladığı grafiklere göre, bu yılın başıyla kıyaslandığında borsalarda tutulan sabitkoin miktarının daha çok ve Bitcoin miktarının ise daha az olduğunu söylüyor. İnsanların Bitcoin almak için sabitkoinlere yönelmeye başlamış olabileceklerini söyleyen Ki, bunun Bitcoin için yeni bir yükseliş rallisi ile sonuçlanabileceğini açıkladı. Fakat Ki bunu söylerken sabitkoinlerin daha farklı kripto paraları almak için de kullanılabileceğini hatırlattı. Dolayısıyla sabitkoin bakiyelerindeki artış doğrudan Bitcoin fiyatının da yükseleceği anlamına gelmez.

Bitcoin-yorumları
Ki Young Ju’nun Twitter hesabından paylaştığı, BTC için satın alma dönemini gösteren grafik. Kaynak

Lider sabitkoin olarak bilinen Tether (USDT) rezervi bakımından ilk 3 borsanın Binance, Huobi ve OKEx olduğunu açıklayan Ki, bu 3 borsanın kendi sabitkoini olduğuna da dikkat çekti. CEO, paylaştığı grafiklerle USDT yanında borsaların kendi sabitkoini olan BUSD, HUSD VE USDK açısından da oldukça fazla rezerve sahip olduğunu da gözler önüne serdi.

Bu Bize Ne Gösteriyor?

Bitcoin rezerv grafiklerinin gösterdiği gibi kripto para borsalarında bir koinin miktarının azlığı, genel olarak olumlu bir gelişme olarak yorumlanır. Borsalardaki Bitcoin rezervi azsa, BTC elden çıkarmak isteyen kullanıcılar da azdır. İnsanlar uzun vadede Bitcoin’e olan inançlarını sürdürerek yatırım yapıyorlar demektir. Bitcoin’in düşen fiyatından yararlanarak alım yapanlar, HODL da denen yöntem ile “al ve tut” stratejisini izliyor olabilirler.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment