Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Yatırımcıları Düşüş Bekliyor Olabilir: 10 Yıllık Coinler Harekete Geçti

On-chain analiz platformu CryptoQuant’ın verilerine göre son 10 yıl içerisinde alınmış yüzlerce Bitcoin, yıllar sonra yeniden transfer edilmeye başladı. Bu, BTC yatırımcıları için bearish bir sinyal olabilir.

CryptoQuant analisti J.A. Maartunn, son birkaç saat içinde uzun süredir tutulmakta olan Bitcoin (BTC) varlıklarının önemli ölçüde hareket ettiğine dikkat çekiyor. Bu hareketlilik, yıllardır saklanan BTC’lerin transfer edildiğini gösteriyor: 5-7 yıl arası tutulan 883 BTC, 363 BTC ve 985 BTC; 7-10 yıl arası tutulan 525 BTC ve 144 BTC. Bu tür “eski” BTC’lerin harekete geçmesi, yatırımcıların potansiyel olarak satış yapma niyetinde olduklarını gösterebilir.

Bitcoin yatırımcıları, fiyatta düşüş mü bekliyor?

Genellikle uzun süre boyunca taşınmayan Bitcoin’lerin aniden hareketlenmesi, piyasada düşüş beklentisine işaret eden bir durum olabilir. Yatırımcılar, yıllardır sakladıkları BTC’lerini transfer ediyorsa, bu kar realizasyonu veya fiyat düşüşü endişesi anlamına gelebilir.

Bu tür büyük hacimli BTC transferleri, piyasada satış baskısını artırabilir ve fiyatların düşmesine neden olabilir. Sonuç olarak, bu hareketlilik dikkatle takip edilmeli; zira eski BTC sahiplerinin satış yapması, piyasanın kısa vadeli düşüş trendine gireceği anlamına gelebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!