Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Yatırımcıları Her İki Koldan Hücum Ediyor: Mart’taki Rekora Yaklaştı

Kripto veri platformu CryptoQuant’ın raporuna göre perakende yatırımcıların Bitcoin’e olan ilgisi Ekim ayında yeniden artış gösterdi.

CryptoQuant’ın Retail Investor Demand Change metriği, son 30 gün içinde perakende yatırımcı aktivitesinin yüzde 13 oranında arttığını ve bu hareketliliğin, Mart 2024’teki tüm zamanların en yüksek seviyesine yaklaştığını ortaya koydu. Haziran ile Eylül ayları arasında yavaşlayan bu talep, Ekim boyunca yeniden canlanmaya başladı.

Perakende ve kurumsal talep birlikte artıyor

CryptoQuant Araştırma Müdürü Julio Moreno, perakende talebin yanı sıra kurumsal yatırımcıların da Bitcoin’e olan ilgisinin arttığını belirtti. Moreno, 2024’ün ilk çeyreğinde talebin büyük ölçüde büyük yatırımcılar tarafından yönlendirildiğini ancak şu anda hem perakende hem de kurumsal yatırımcıların piyasaya daha güçlü bir şekilde döndüğünü ifade etti.

2017’de Bitcoin’in 20.000 dolar seviyelerine çıkmasıyla perakende yatırımcıların agresif şekilde alımlar yaptığını hatırlatan Moreno, mevcut durumda da benzer bir toparlanma görülebileceğini belirtti.

CryptoQuant, perakende yatırımcı talebini ölçerken, 1 Bitcoin’den az varlık tutan cüzdanlardaki hareketliliği takip ediyor. Bu cüzdanlarda tutulan toplam Bitcoin miktarı, Mart ortasındaki 1,734 milyon BTC’den şu anda 1,752 milyon BTC’ye yükseldi. Bu, yaklaşık 18.000 Bitcoin’lik bir artışa işaret ediyor. Ayrıca, değeri 10.000 dolardan az olan on-chain işlem hacmi de küçük yatırımcıların faaliyetini yansıtarak piyasa hissiyatına dair ipuçları veriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!