Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Yatırımcıları İçin 20 Milyar Dolarlık Fırsat: Takip Edilecek Tek Veri Var

Deneyimli kripto para analistleri, Bitcoin sektöründeki 20 milyar dolarlık fırsata değindi.

Bernstein analistleri Gautam Chhugani, Mahika Sapra ve Sanskar Chindalia, Donad Trump’ın Bitcoin’i ABD’de üretmeye yönelik söylemlerine atıfta bulunarak 20 milyar dolarlık bir fırsata işaret etti.

Donald Trump 27 Temmuz tarihinde katıldığı Bitcoin 2024 konferansında, eğer başkan seçilirse ABD’nin hiç Bitcoin satmayacağını ve Bitcoin madenciliğine destek vereceğini açıklamıştı.

Özellikle Trump desteğiyle birlikte ABD’deki madencilik ekipman talebinin %30’a kadar büyüyebileceği ve burada doğacak yıllık getiri fırsatının 5 milyar dolara ulaşabileceği kaydedildi.

Analistler böyle bir senaryonun gerçekleşmesi durumunda, ABD pazarında 20 milyar dolarlık bir Bitcoin madencilik potansiyelinin olacağına yer verdi. Bu noktada takip edilmesi gereken tek verinin Trump’ın kazanıp kazanamayacağı olduğu vurgulandı:

Yarılanmanın ardından Bitcoin cinsinden ödüller yarıya indirildikten sonra, ağ hash oranının artması (Bitcoin fiyat kanaatimiz tarafından desteklenir) ve madenciliği daha verimli hale getirmek için mevcut kapasitenin değiştirilmesi/yükseltilmesi nedeniyle yıllık madencilik ekipmanı talebinde %15-30 oranında bir büyüme bekliyoruz. Bugünün raf hızı fiyatlarına ve sözleşme öncesi madencilik kapasitesi oranlarına göre, donanım geliri fırsatı yıllık yaklaşık 3-5 milyar dolar olacak.

Dikkat edilmesi gereken Bitcoin hisseleri

Özellikle Çin’in Bitcoin madenciliğini geçtiğimiz yıllarda kademeli olarak yasaklaması ve Trump gibi bir faktörün devreye girmesi, Marathon Digital, Core Scientific, Riot Platforms, CleanSpark ve IREN gibi ABD merkezli Bitcoin madencilik hisselerini öne çıkarıyor.

Geçtiğimiz haftalarda bu gibi şirketlere yönelik milyarlarca dolarlık nakit akışı olmuş ve listede yer alan şirketlerin neredeyse hepsi piyasa değeri açısından önemli ölçüde artış göstermişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!