Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Yatırımını Engelleyen 7,2 Trilyon Dolarlık Şirketin CEO’su Görevden Ayrılıyor!

Spot Bitcoin borsa yatırım fonuna (ETF) karşı çıkan dev varlık yönetim şirketi Vanguard’ın CEO’su, bu yıl görevinden ayrılacak.

Dünyanın en büyük ikinci varlık yönetim şirketi olarak öne çıkan Vanguard’ın CEO’su Tim Buckley’in bu yıl içerisinde görevinden ayrılacağı açıklandı. Şirket tarafından yapılan duyuruda, yeni CEO arayışlarının sürdüğü belirtildi. Bitcoin karşıtı tutumuyla bilinen Tim Buckley, şirketin spot Bitcoin ETF ihraç etmesine karşı çıkmıştı.

En büyük rakipleri BlackRock ve Fidelity gibi kurumlar spot Bitcoin ETF ihracına girişirken dışarda kalan Vanguard’ın yeni CEO ile birlikte bu alana yönelip yönelmeyeceği halen daha belirsiziliğini koruyor.

Konu hakkında açıklamada bulunan Bloomberg kıdemli analisti James Seyffart, Vanguard’ın ETF’lerinden biri olan ve S&P 500 Endeksini takip eden VOO’nun bu yıl içerisinde 15,7 milyar dolar net varlık girişine ev sahipliği yaptığını hatırlattı.

James Seyffart, Vanguard için “gayet iyi durumda” sinyali verirken spot Bitcoin ETF’ine ihtiyaç duymayabileceklerini ima etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!