Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Yükselişi Bir Noktada Diğer Boğa Sezonlarından Farklılık Gösteriyor!

Uzmanlara göre kripto para piyasasındaki bu boğa dönemi, diğerlerine göre farklı bir yönüyle öne çıkıyor.

Bitcoin geçtiğimiz boğa koşularında genellikle NASDAQ ve S&P500 gibi ABD merkezli piyasaları ve teknoloji hisselerindeli yükseliş dalgasını takip etti. Bu boğa dönemi için de aynısı geçerli olurken diğerlerine kıyasla bir fark dikkat çeken nokta oldu.

Diğer boğa piyasalarında ABD dolar endeksi (DXY) ve ABD hazine getirilerinindeki yükseliş genelde kripto para piyasasına negatif yansımış ve fiyatlarda düşüşler görülmüştü. Fakat bu boğa piyasasında DXY ve ABD hazine getirilerindeki artışa rağmen Bitcoin ve kripto para piyasasındaki yükseliş devam etti.

Uzmanlar bu durumu doların güç kaybetmesi ve Bitcoin’in hem kurumsal hem de bireysel yatırımcılar tarafından global çaplı olarak daha fazla benimsenmesine bağladı.

Özellikle ABD’nin spot Bitcoin borsa yatırım fonlarını onaylaması, ülkedeki Bitcoin yatırımcılarını artırarak kripto para piyasasına giren hacimlere de hız kazandırdı. Spot Bitcoin ETF’leri piyasaya sürüldükten bu yana geçen 2 aylık süreçte 8 milyar dolardan fazla para girişine ev sahipliği yaptı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!