Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Yükselişi Sonrası Yatırımcıların İlgisi Major Kripto Paralara Kayıyor!

Ethereum (ETH) ve Solana (SOL) gibi majör altcoinler özelindeki işlem hacmi, FTX çöküşünden bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

On-chain analiz platformu Santiment, kripto para piyasasının FTX çöküşünden bu yana yaşadığı toparlanmaya ve paranın ne yöne doğru aktığına değindi. Veriler, Bitcoin ve majör altcoinlerin FTX çöküşünden bu yana en yüksek işlem hacmine ulaştığını gözler önüne serdi.

Geçtiğimiz yıl ekim ayından bu yana devam eden yükseliş dalgası boyunca asıl hacim belli başlı altcoinler arasında bölüşüldü. Bu majör altcoinler arasında Ethereum, Solana, Cardano (ADA), Dogecoin (DOGE), Polkadot (DOT) ve Ripple (XRP) yer aldı.

Yükseliş dalgasını takip eden yatırımcılar her ne kadar meme coinler gibi riskli varlıklara zaman zaman yönelseler de genel düşünce daha ağır top olarak nitelendirilen altcoinlere yatırım yapma yönünde oldu.

Santimen konu hakkında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Kripto para piyasası yeni zirvelere giderken ve birçok altcoin piyasa değerinin en son 2021 veya 2022’de görülen seviyeleri aşmasıyla birlikte, büyük sermayeli proje işlem hacimleri FTX’in çöküşünden bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. Özellikle Bitcoin hem borsalarda hem de Spot ETF’lerde önemli bir talep gördü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!