Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Yükselişleri Kar Oranlarını Tepeye Taşıyor: FED’e Kadar Devam Edebilir

Bitcoin’in karlılık seviyesi önemli bir dönüm noktasına ulaşmaya hazırlanıyor.

Bitcoin (BTC), piyasa değeri bakımından en büyük kripto para olarak Perşembe günü 65.250 dolara ulaşarak Ağustos’tan bu yana en yüksek seviyesine çıktı.

Daha geniş kripto piyasası, Bitcoin’in fiyat hareketine odaklanmış durumda, özellikle de bu seviyenin önemli bir kârlılık eşiğine yaklaşması dikkat çekiyor. On-chain analiz platformu IntoTheBlock, Bitcoin’in istikrarlı bir şekilde yükseldiğini ve bununla birlikte karda olan yatırımcı sayısının da arttığını vurguladı.

IntoTheBlock, Bitcoin’in 65.000 doları aşması durumunda, yatırımcıların %90’ından fazlasının karda olacağını aktardı. Bu seviyenin son olarak Temmuz ayında görüldüğü, o dönemde Bitcoin’in yeni bir zirveye ulaşamadığı belirtildi.

Bu durum, bu sefer farklı bir sonuç olup olmayacağı konusunda önemli bir soru işareti oluşturuyor. Bitcoin, Temmuz sonlarında 70.000 dolarlık engeli aşmayı başaramayınca kâr realizasyonu yaşamış ve 5 Ağustos’ta 49.050 dolara kadar gerilemişti.

azı hazırlandığı sırada Bitcoin, son 24 saatte %0.92 artışla 64.536 dolara ulaşmıştı. Shiba Inu (SHIB), Dogwifhat (WIF) ve Worldcoin (WLD) gibi birkaç kripto para, boğa havasının etkisiyle Perşembe sabahı yapılan işlemlerde büyük yükselişler kaydetti.

Fed Sinyalleri Bekleniyor

Geçen hafta, Fed ilk faiz indirimlerini açıkladı ve bu durum Bitcoin gibi riskli varlıkların değer kazanmasına yol açtı. Yatırımcılar, Kasım ayında ek 50 baz puanlık bir indirim bekliyor.

Çarşamba günü Finansal Hizmetler Komitesi önünde düzenlenen bir oturumda, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler, Bitcoin’in bir menkul kıymet olmadığını belirterek Cumhuriyetçi komite başkanı Patrick McHenry’nin endişelerine yanıt verdi. Bu açıklama, Bitcoin piyasasında olumlu bir hava oluşturdu.

Yatırımcılar, FED Başkanı Jerome Powell gibi önemli FED yetkililerinin konuşmalarından faiz indirimlerinin hızına dair ipuçları arıyorlar; bu arada ekonomik veriler de takip ediliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!