Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’de Son 4 Sefer Çalışan “100 Gün Dolumu” Geldi: Kehanet Gerçekleşecek Mi?

Bitcoin (BTC) yarılanmasının üzerinden geçen 100 günün ardından gözler tarihsel benzerliklere çevrildi.

Bugün yani 29 Temmuz, Bitcoin blockchain ağının blok başına madencilik ödüllerini 6,25 BTC’den 3,125 BTC’ye düşürmesinin üzerinden 100 gün geçti.

ETC Group tarafından yapılan araştırmada, geçmiş halving olaylarından 100 gün sonra Bitcoin’de önemli yükselişler başladığını ortaya koydu. Piyasa yorumcuları, halving etkisinin 100 gün geçtikten sonra kendisini göstermeye başladığına dair açıklamalarla dikkat çekmeyi başardı.

Donald Trump’ın Nashville’deki Bitcoin 2024 konferansında konuşması ardından, kripto topluluğu gözünü 29 Temmuz tarihindeki 100. gün beklentisine çevirdi.

100 gün sonra gelen yükseliş

İlk yarılanma 2012 yılında uygulanmış ve blok başına ödül 50 BTC’den 25 BTC’ye düşmüştü. Sonraki iki yarılanmada, blok başına ödül 6,25 BTC’ye kadar düştü. En son yarılanma 20 Nisan’da uygulanmış ve ödül 3,125 BTC’ye indirilmişti.

Yarılanma etkisi ilk başta kendini göstermekte bazı yıllarda zorluk çekse de, 100 gün dolumunun ardından gelen süreçler Bitcoin için pozitif oldu.

Grafiğe bakıldığında, halvingden sonraki 100 günün dolumuyla birlikte ciddi bir yükseliş ivmesinin başladığı ve bunun gelecek 2-3 aylık periyotta devam ettiği görüldü.

Konu hakkında açıklamada bulunan ETC Group araştırma başkanı Andre Dragosch, halving etkisinin buradan sonra görülmeye başlanacağını dile getirdi. Dragosch ayrıca, yükselişlerin 400 güne varan bir süreye yayılabileceğini kaydetti:

Bugün, 20 Nisan’daki Bitcoin Halving etkinliğinden tam 100 gün sonra. Piyasanın hafızası kısa olma eğiliminde ancak yarılanmanın neden olduğu arz açığı bundan sonra etkisini göstermeye başlayacak. Önemli sonuç, Halving’den 100 gün sonra performans farkının istatistiksel olarak anlamlı hale gelmesi (T değeri > 2) ve ardından Halving’den yaklaşık 400 gün sonrasına kadar giderek daha önemli hale gelmesidir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!