Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’de 2 Bin Dolarlık Yükseliş ve Düşüş: Blackrock’dan ETF Onayına Dair Açıklama!

Dünyanın en büyük varlık yöneticisi BlackRock’ın iShares spot Bitcoin ETF onayı aldığına dair iddialar ortalığı karıştırdı.

Kripto haber sitesi Cointelegraph tarafından yapılan paylaşıma göre ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), BlackRock’ın iShares spot Bitcoin ETF’i için onay vermişti ancak haberin böyle olmadığı ortaya çıktı.

Gelen duyuru ile birlikte Bitcoin fiyatı 27.845 dolar seviyelerinden yaşadığı %7,7’ye yakın yükselişle 30.000 dolara kadar tırmandı. Ardından haberin birçok kaynak tarafından yalanlanması ile birlikte Bitcoin fiyatı adeta çakılarak 28.100 dolara kadar geriledi. Bu süreçte Bitcoin 2 bin dolar ani bir pump yapıp ardından çok sert düştü.

Yaşanan yükseliş ve düşüş 100 milyondan fazla pozisyonun likidasyona uğramasına yol açtı.

Yalanlamalar geldi

İlk olarak Bloomberg ETF analisti James Seyffart, bunun bir fake haber olduğunu düşündüğünü ve herhangi bir şekilde henüz doğrulayamadığını açıklamıştı. Daha sonra bir diğer Bloomberg analisti Eric Balchunas, ilk olarak kaynağı doğrulamaya çalıştı daha sonra Reuters’dan da böyle bir bildirim gördüğünü ifade etti. Ancak Balchunas buna rağmen hala emin olamadığını söyledi.

Fox Bussinnes muhabiri Eleanor Terrett de açıklamalara dahil olarak haberin BlackRock tarafından yalanlandığını belirtti. Başvurunun hala inceleme aşamasında olduğu dile getirdi.

Son olarak da BlakcRock açıklama yaparak haberlerin yalan olduğunu ifade etti.

CoinGecko verilerine göre Bitcoin fiyatı açıklamanın geldiği an ile hemen hemen aynı seviyelere geriledi. Bitcoin yazım esnasında, 28.070 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!