Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’de 3.000 Doları Bilen Pompliano, BTC’de Düşüş Beklediğini ve Yeni Tahminini Açıkladı

Morgan Creek Digital Assets kurucusu Anthony ‘Pomp’ Pompliano, kripto para sektöründe genel olarak tanınmış isimlerden birisi şeklinde biliniyor. Pomp, yaptığı açıklamaların yanı sıra, geçtiğimiz tarihlerde açıkladığı 1 milyon dolarlık iddia ile de oldukça fazla adından söz ettirmişti.

Pomp, 26 Aralık tarihinde CNBC ile yaptığı röportajda, lider kripto para birimi Bitcoin‘in geçtiğimiz hafta 4.000 dolar üstüne çıkmasını sağlayan ivmesine rağmen, hala ”daha düşük seviyelere” gideceğini vurguladı. Pomp aslında Tone Vays gibi isimlerden sonra, Bitcoin için ayı piyasasının hala bitmediğini ve düşüşün kapıda olduğunu belirten en güncel isim oldu.

”Kısa vadede, aslında gidecek daha düşük seviyelerimiz olduğunu düşünüyorum.”

Pompliano geçtiğimiz Kasım ayında Bitcoin’in 3.000 dolara inebileceğini ifade ettiği tahmini ile de, son zamanların çok konuşulan isimlerinden birisi haline gelmişti. Kripto para piyasası Kasım ayından bu yana oldukça dalgalı bir sürece giriş yaptı ve Aralık ayında 4.300 dolara çıkmayı başardığı gibi, 3.100 dolara kadar gerileme konusundan da geri kalmadı.

Bitcoin’in fiyatının FAANG (Facebook, Apple, Amazon, Netflix ve Google) hisseleri veya geleneksel piyasalarla ”ilişkili” olup olmadığına da cevap veren Pomp, iki iddianın da doğru olmadığını belirtti ve ”kesinlikle hisse senedi piyasası aşağı inerken, bazı psikolojik etmenlerin de olduğunu kabul ediyorum” cümlesinden sonra, Bitcoin’in S&P 500 ile olan ilişkisinin ”sıfır”, dolar endeksi olan ilişkisinin ise ”sıfıra yakın” olduğunu vurguladı.

Bilindiği üzre ABD içerisinde yaşanan mevcut hükümet kapanma krizi, geleneksel piyasaları da çok sert bir şekilde etkisi altına almıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment