Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’de 70 Bin Doları ve Düşüşü Tetikledi: Kurumsal Balinadan Binance İşlemi!

Bitcoin fiyatının 70 bin doları görmesi ve ardından hızlı bir şekilde geri çekilmesi kurumsal balinanın Binance’deki 1.000 Bitcoin (BTC) işlemi ile çakıştı.

On-chain analiz platformu Lookonchain sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, dün Bitcoin fiyatında 70 bin dolar üzerine gerçekleşen hareketin ve sonrasında yaşanan düşüşün kripto para şirketi FalconX tarafından yapılan bir işlem sonrası olduğunu bildirdi.

Lookonchain, FalconX tarafından Binance‘e 69,52 milyon dolar değerinde 1.000 BTC yatırıldığını söyledi. Bu işlemin ardından Bitcoin fiyatı 70 bin doların üzerini görürken ardından hızlı bir şekilde 68 bin doların altına geriledi.

Tüm bu gelişmelerden sonra ise Bitcoin fiyatı düşmeye devam etti. ABD hükümetine ait cüzdanların Silk Road‘dan ele geçirilen 2 milyar dolar değerinde 29 bin BTC‘yi hareket ettirerek yeni bir cüzdana taşıması ve Mt.Gox tarafından Bitcoin dağıtımları için gerçekleştirilen test transferinin düşüşün devamında etkili olduğu düşünülüyor.

CoinGecko verilerine göre Bitcoin, son 24 saat içerisinde %4 değer kaybı yaşadı ve haberin yazımı sırasında 66.760 dolar seviyesinden kendine alıcı buluyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!