Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’de Beklenmedik “Uyuşukluk”: Son 5 Ayın En Düşük Dip Seviyesi Görüldü!

Deribit’in volatilite beklentilerini ölçen bir göstergesi Şubat ayının başından bu yana en düşük seviyeye geriledi.

Kripto türev borsası Deribit’ten alınan verilere göre Bitcoin ve kripto paraların genelinde düşük volatilite hâkim. Deribit’e göre devam eden volatilite ve fiyat düşüşü, opsiyonlara olan talebin olmadığını gösteriyor.

Deribit yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Bitcoin’in 70,000 dolara yeniden yükselmesi, DVOL’u artırabilir. Tecrübeli hisse senedi tacirleri, piyasa düzeltmelerinin genellikle VIX endeksi gibi volatilite beklentisi ölçümlerinde bir artışla eşlik ettiği gözlemini yapabilirler ancak bu durum Bitcoin için geçerli değil.

Öte yandan Bitcoin’in fiyatının son dört haftada 70.000 doların üzerinden %10 gerilemesine rağmen opsiyonlardan beklenen fiyat dalgalanmaları ölçen DVOL endeksinin yıllık %53’ten %42’ye düştüğü örnek olarak gösterildi.

Analistlere göre bu fiyat düzeltmesi sırasında DVOL’daki düşüş, sakin bir piyasa ortamına işaret ediyor.

Toronto merkezli kripto platformu FRNT Financial’ın yöneticisi David Brickell, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, şu cümleleri kullandı:

BTC zirvelerden uzaklaştıkça, düşük gerçekleşen volatilite ile aralık bağlamında sıkışmış durumdayız. Yaz aylarına volatilite satın alma isteği eksikliği ve yapısal olarak, genellikle volatilite satışı yapan yazıcılar olduğu için gerçek talep olmadığında daha da düşeriz

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!