Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

“Bitcoin’de Binlerce Dolar İşlem Ücreti Ödedim”

Bitcoin.com’un kurucusu olan Roger Ver bundan birkaç yıl önce Bitcoin Cash’i desteklemeye başladı. Ver gibi isimler Bitcoin Cash’in orijinal Bitcoin olduğunu iddia ediyor ve Bitcoin’in günümüzdeki halini sert bir dille eleştiriyorlar.

Roger Ver’in Bitcoin’i eleştirirken sıkça kullandığı birkaç argüman var. Mesela Bitcoin’deki işlem ücretlerinin yüksek olduğunu, işlem hızlarının düşük olduğunu söylüyor. Bunun yanı sıra Bitcoin madencilerini ve Bitcoin fanatiklerini de pek sevmiyor.

Kısa süre önce Ver’in Bitcoin’deki işlem ücretleriyle ilgili yaptığı bir açıklama gündeme geldi. Kendisinin Bitcoin ile ilgili iddiaları birçok kişiden tepki gördü.

“Binlerce Dolar Ödedim”

Roger Ver’in Bitcoin ile ilgili yaptığı bir açıklama kısa süre önce sosyal medyaya düştü. Ver bu videoda Bitcoin’deki işlem ücretleriyle ilgili büyük bir iddiada bulunuyor.

BTC’deki işlem ücretlerinin ne kadar yüksek olduğundan bahseden Ver, “Bitcoin ile bir işlem yapabilmek için defalarca 1000 dolarlık işlem ücreti ödemek zorunda kaldığını” söylüyor. Bitcoin’deki işlem ücretleri zaman zaman ETH gibi koinlere kıyasla yüksek olabiliyor ama bu kadarı biraz fazla gibi...

Tepki Geldi

İnsanlar Roger Ver’in bu videosuna tepki gösterdiler ve Ver’i yalancılıkla suçladılar.

Ver’e yanıt veren isimlerin vurguladıkları şey aslında insanların Bitcoin’de ne kadar işlem ücreti ödeyeceklerine kendilerinin karar verebiliyor oluşlarıydı. Yani bir kullanıcı eğer bir işlem için 1000 dolarlık bir ücret ödemek istiyorsa bunu yapabilir. Fakat mesele şu; yapmak zorunda değil.

Bu noktada milyonlarca dolarlık BTC’leri 1 dolardan düşük işlem ücretleriyle aktaran isimleri hatırlatmak gerek. Bu tarz işlemleri Whale Alert’ün paylaşımlarında sıkça görebiliyoruz.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment