Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’de Bir Veri Daha 2020 ile Benzerlik Gösteriyor: Boğa Rallisi Kapıda Mı?

Bitcoin’deki 2024 yılı itibarıyla kayıp UTXO oranı, 2020 boğa döngüsü sırasındaki büyük düzeltmeye benzer seviyelerde seyrediyor. 

On-chain veri ve analiz platformu CryptoQuant’ın bir yazarı tarafından paylaşılan analize göre Bitcoin’deki kayıp UTXO oranı, 2020’deki büyük düzeltme ile benzerlik gösteriyor. Bitcoin ve kripto paraların genelinde 2020’de Covid-19 nedeniyle daha büyük bir çöküş yaşandığını belirten analist ABD Merkez Bankası’nın (FED) sınırsız parasal genişleme politikası sayesinde fiyatların güçlü bir likidite arzı ile hızla yükseldiğini vurguladı. 

CryptoQuant analisti yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

2024’te böyle bir hamle zor görünse de, piyasanın uzun süreli düzeltme yaşadığı ve faiz indirimi ile genişleyici politikaya geçilme ihtimalinin yüksek olduğu göz önünde bulundurulmalı.

quicktake-image

Analiste göre ayrıca gelecekte faiz indirimi ve parasal genişleme moduna geçiş olasılığı da oldukça yüksek. Bitcoin’deki UTXO kayıp oranının bu benzerliği, yatırımcıların dikkatini çekerken önümüzdeki dönemde piyasada yeni hareketlenmelerin yaşanabileceği öngörülüyor.

UTXO (Unspent Transaction Output), Bitcoin ve diğer kripto paraların işlemlerinde kullanılan temel bir kavramdır. UTXO, harcanmamış işlem çıktısı anlamına gelir ve bir kullanıcının sahip olduğu toplam kripto para miktarını belirler.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!