Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’de Bir Yıldır Görülmedi: Birkaç Haftada 30 Bin Azaldı

Bitcoin (BTC) madencileri, piyasada artan baskılar yüzünden birkaç haftada on binlerce BTC sattı.

Analiz şirketi IntoTheBlock’un yayımladığı rapora göre Bitcoin (BTC) madencileri, Haziran’ın başından beri 30 binden fazla Bitcoin sattı. Bir yıldan fazla süredir bu kadar hızlı şekilde Bitcoin satılmıyordu.

Piyasada satış baskısı yaratıyor

QCP Capital, Bitcoin madencilerinin bir satış baskısıyla karşılaştığını yazdı.

Halving’in ardından madencilik gelirlerinin ve giderlerinin başabaş duruma gelmesi, madencileri baskı altına soktu. Nisan’daki Halving’le birlikte Bitcoin madencilerinin blok başına aldığı ödül, yarı yarıya düştü.

Bu baskı yüzünden Bitcoinlerini satmaya başlayan madencilerin elindeki Bitcoin (BTC) miktarı, son 14 yılda görülen en düşük miktara geriledi ve toplam miktar, yılın başından beri 50 bin azaldı.

Daha fazla satış gelebilir

Piyasadaki satış baskısı sadece madenci kaynaklı değil. Alman hükümeti de geçtiğimiz hafta içerisinde yaklaşık 3 bin Bitcoin sattı. Alman hükümetinin ve Bitcoin madencilerinin gelecekte 40 binden fazla Bitcoin’i daha satabileceği iddia ediliyor.

QCP Capital analistleri, bu süreçte Ethereum (ETH) piyasasına odaklanıyor. QCP Capital verilerine göre vadesi Eylül-Aralık’ta dolacak olan sözleşmelerden yoğun şekilde alım opsiyonu alınıyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!