Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’de Boğa Trump İle Gelebilir: Dev Şirketlerden Çok Konuşulacak Ralli İddiası

ABD Başkanı Joe Biden’ın ABD başkanlık yarışından çekilmesi, kripto para piyasasındaki boğalara büyük umut veriyor.

Başkan Joe Biden’ın adaylıktan çekilmesi ve yerine Kamala Harris’i aday olarak göstermesi, kripto para piyasasında beklenmedik bir dalgalanma yarattı. Bitcoin fiyatı önce aşağı sonra yukarı giderek 68 bin dolara kadar dayandı.

Joe Biden’ın kasım ayındaki seçimlere katılmayacağını duyurması, boğa yönlü düşünen yatırımcılara da bir umut verdi. Başkanlık yarışında her geçen gün güçlenen Donald Trump, kripto para destekçisi politikasıyla 2024 yıl sonu boğası için beklentileri yükseltti.

Konu hakkında açıklamada bulunan Singapur merkezli kripto araştırma firması Presto, CoinDesk’e Global’e 22 Temmuz Pazartesi günü yazdığı bir notta kripto para piyasası için artık yeni bir seçeneğin mevcut olduğunu söyledi:

Biden’ın çekilmesi, Beyaz Saray’da kim oturursa otursun ABD hükümetinin kasım ayından sonra kripto para endüstrisine karşı daha yapıcı bir duruş benimsemesi olasılığının önünü açtı. Harris’in veya başka bir yarışmacının böyle bir yolu izleyip izlemeyeceği henüz belli değil ancak daha önce neredeyse hiç var olmayan bir seçenek artık mevcut.

Bitcoin yükselişi 2025 seçimlerine kadar devam edebilir

Konuya benzer bir yaklaşım sunan Metalpha kıdemli analisti Lucy Hu, Trump’ın başta ABD ekonomisi olmak üzere global piyasalara can suyu olabileceğini ve beraberinde Bitcoin gibi risk ürünlerine olan ilginin de artabileceğini söyledi.

Kasım ayında başlayabilecek potansiyel bir yükselişin 2025 yılındaki seçimlere kadar devam edeceğini öngördü:

Trump’ın temel ekonomi politikasının daha düşük faiz oranı ve daha ucuz borçlanma maliyetleri olması nedeniyle piyasanın daha yüksek bir toparlanma göstermesini bekliyoruz. Bu kesinlikle Bitcoin de dahil olmak üzere tüm riskli varlıkları artıracaktır. 2025 seçimlerine kadar orta-uzun vadede Bitcoin’in yükselmeye devam etmesini bekliyoruz.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %1 yükseliş sergileyen Bitcoin, yazım esnasında 67.400 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!