Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’de Boğayı Bilen Gösterge Yine Sinyali Çaktı: Büyük Patlama Yakında!

Önemli teknik göstergelerden biri olan Bollinger Bantları, Bitcoin (BTC) için yeni volatilite hareketlerine işaret ediyor.

Tarihsel olarak bakıldığında ciddi yükseliş sinyallerini doğru şekilde tahmin eden Bollinger Bantları, Bitcoin için yeni bir yükseliş sinyali verdi.

Aynı teknik gösterge 2016 ve 2022 yıllarında benzer bir sinyal vererek Bitcoin özelinde ciddi bir yükseliş dalgasının başlangıcını doğru tahmin etmişti. Öte yandan bu gösterge sadece yükseliş sinyali olarak kalmadı ve beraberinde getirdiği ciddi volatiliteyle de öne çıktı.

Söz konusu sinyalleri aylık bazlı Bitcoin grafiği üzerinden veren Bollinger Bantları, hareketli ortalamanın yüzdesi olarak ölçülen üst ve alt bantlar arasındaki farka karşılık gelmektedir.

Her ne kadar bu teknik gösterge önceki boğa koşularının başlangıcına benzer bir noktayı işaret etse de yatırımcıların tek bir sinyal üzerinden hareket etmesi daima risk taşımaktadır.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %1,7 değer kaybeden Bitcoin, yazım esnasında 42.186 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!