Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’de Bu Hafta 70 Bin Dolar Bekleyen Analist Düşüş Sebeplerini Sıraladı!

10x Research araştırmacısı Markus Thielen, Bitcoin’de (BTC) ayıya döndü.

Bitcoin’in tekrardan 70 bin dolara ve hatta üzerine çıkabileceği tahminlerle hatırlanan Markus Thielen, fikrini değiştirerek ayıya döndü.

Gerekçe olarak spot Bitcoin ETF’ine yönelik akışların durgunlaşmasına ve FED’in faiz indirim ihtimalinin daha ileriye ertelenmesini öne süren Thielen, bu şartlar altında kripto para piyasasının bir süre daha negatif seyredebileceğini kaydetti.

Kripto para piyasası dahil tüm risk ürünlerinde önemli bir düzeltmenin eşiğinde olduğumuzu öne süren Thielen, enflasyın riskini vurguladı:

Giderek artan endişemiz, risk varlıklarının (hisse senetleri ve kripto) önemli bir fiyat düzeltmesinin eşiğinde olduğu yönünde. Birincil tetikleyici beklenmedik ve kalıcı enflasyondur.

Yatırım şirketi olarak halen daha ellerinde birkaç farklı kripto para tuttuklarını gizlemeyen Thielen, her ihtimale karşı hazırlıklı olduklarının sinyalini verdi. Ek olarak, 2023-2024 yükselişlerinin çoğunun ETF ve faiz indirimi beklentisiyle yaşandığını ve bu iki önemli yakıtın tükenmeye başladığını hatırlattı:

Bu 2023/2024 Bitcoin rallisinin çoğu, faiz oranlarının düşürüleceği beklentilerinden kaynaklanıyor ve bu anlatı şu anda ciddi şekilde zorlanıyor. Bununla birlikte spot Bitcoin ETF girişleri adeta kurudu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!