Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’de Bu Ralli Mart Ayından Farklı: Yükseliş Neden Sürecek?

Son veriler, Bitcoin fiyatında yaşanan yükselişin mart ayında gerçekleşen ralliden daha farklı olduğunu gösteriyor.

Bitcoin son birkaç günde yaşadığı yükseliş ile mart ayında gördüğü zirve fiyatları yeniden test etmeye hazırlanırken son veriler bu yükselişin o dönemki artıştan farklı olduğuna işaret ediyor.

Verilere göre Bitcoin fiyatında genellikle düzeltmenin bir habercisi olan kaldıraçlı spekülatif hareketler şu ana kadar bir belirti göstermedi. Açık pozisyon miktarının ağırlıklı oranları sıfırın üzerinde seyretmesine rağmen CoinGecko verileri Mart ayında görülen oranların hala çok altında olduğunu ortaya seriyor.

Boğa piyasalarında genellikle long pozisyon alan yatırımcılar baskın performans gösterirken “funding fee” adı verilen pozisyon el değiştirme ödemelerini boğalar gerçekleştiriyor. Mevcut durumda bu veri de pozitif hareket ederken mart ayına oranla daha aşağılarla seyrediyor. 

BTC OI-weighted funding rate. (Coinglass)

On-chain veri platformu Velo Data’nın oranlarına göre Bitcoin dahil büyük piyasa değerine sahip olan kripto paraların funding fee’leri şu anda yeşil bölgede %10 ila %20 arasında bulunuyor. Binance ve OKX gibi büyük borsalarda, mart ayında ulaşılan seviyelerin oldukça aşağısında konumlanıyor. 

Amberdata yöneticisi Greg Magadini konuya ilişkin yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

Vadeli işlem priminin zirve fiyatlara göre çok aşağıda olduğunu ve Bitcoin için açık pozisyon sayısının oldukça stabil ilerlediğini görüyoruz. 

Söz konusu veriler ışığında Bitcoin’in mart ayında ulaştığı doygunluk seviyesine henüz ulaşmadığı ve buna paralel olarak fiyat yükselişinin daha da sürebileceği tahmin ediliyor.

CoinGecko verilerine göre Bitcoin, yazım esnasında 71.205 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!