Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’de Çıkış Derinleşirken Kurumsallar Hala 6 Altcoin’i Topluyor!

Bitcoin (BTC) düzeltme ile 62 bin dolar seviyesinin yeniden üstünde tutunmaya çalışırken geçtiğimiz hafta kurumsal kripto para fonlarından yine çıkış gözlemlendi. 

Coinshares tarafından paylaşılan verilerde, iki hafta önce 206 milyon dolar çıkış gören kurumsal kripto para fonlarından yine geçtiğimiz hafta 435 milyon dolar çıktı.

Spot Bitcoin ETF onayının ardından Bitcoin’e yönelik kurumsal ilgi yüksek seviyeye ulaşmıştı. Geçtiğimiz hafta Grayscale fonlarından toplam 440 milyon dolarlık çıkış olurken diğer ETF ihraççılarına olan ilgi de büyük ölçüde düşüş yaşadı.

Kurumsal kripto para fonlarında geçtiğimiz haftalarda da olduğu gibi ilk sırada 423 milyon dolarlık çıkış ile yine Bitcoin (BTC) yer aldı.

Öte yandan Ethereum’dan (ETH) 38,4 milyon dolar fon çıkışı olurken short (kısa) Bitcoin fonuna 1,3 milyon  dolarlık giriş gözlemlendi.

Altcoinlere ilgi tavan

Kurumsal yatırımcılar Ethereum’dan çıkarken Solana (SOL), Polkadot (DOT), Litecoin (LTC), Chainlink (LINK), Ripple (XRP) ve Cardano’ya (ADA) yöneldi.

Solana’ya 4 milyon dolarlık, Polkadot’a 500 bin dolarlık, Litecoin’e 3,1 milyon dolarlık, Chainlink’e 2,8 milyon dolarlık, Ripple’a 400 bin dolarlık ve Cardano’ya 400 bin dolarlık dolarlık para girişi oldu.

İlgili altcoinlere yaşanan girişlerin büyük bir yükseliş habercisi olabileceği tahmin ediliyor.

Coinshares raporuna göre en çok çıkış yapan ülkelerin başında ABD’li yatırımcılar geldi. Bunların büyük kısmını spot Bitcoin ETF ihraççılarından çıkan miktarlar oluşturdu.

Bununla birlikte Kanada’dan 32,1 milyon dolar ve Almanya’dan 15,8 milyon dolar çıkış yaşandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!