Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’de Daha Önce Düşüş Getiren “Aşırı Isınma” Sinyali Tekrardan Aktif!

Bitcoin (BTC) özelindeki açık faiz oranı, olası bir düzeltmeye işaret edebilecek derecede artış gösterdi.

Bir kripto para için açılan toplam işlem hacminin oranını yansıtan open interest (açık faiz) Bitcoin’de aşırı ısınma seviyesine ulaştı. CryptoQuant tarafından sunulan veriler, Bitcoin’deki açık faizin tarihsel olarak en yüksek üçüncü seviyesine yükseldiğini gözler önüne serdi. Daha önce bu seviyede açık faiz sadece 2021 ve 2022 yılında görülmüş ve beraberinde önemli düşüşler yaşanmıştı.

Öte yandan yüksek açık faiz oranının Bitcoin boğası için itici güç olarak da işlev görebileceğini belirten analistler, bunun en azında şimdiye kadar bu şekilde çalıştığını kaydetti.

Tarihsel olarak nadir bir şekilde bu kadar yüksek seviyelere ulaşan açık faizin, spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) sayesinde piyasaya giren nakit akışıyla da tetiklenmiş olabileceği düşünülüyor:

Açık faiz daha önce yalnızca iki kez mevcut seviyeden daha yüksek olmuştur; bir kez 2021’de ve bir kez de 2022’de. Mevcut yüksek açık faizi, geçmişte olduğu gibi önemli bir düzeltmenin habercisi olarak mı yoksa spot Bitcoin ETF çağının bir işareti olarak mı değerlendirmeliyiz?

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!