Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’de Düşüş Bitti mi? Uzman Analistler Değerlendirdi: Bu Daha Başlangıç!

Bitcoin (BTC) kısa süre içerisinde %10’dan fazla değer kaybederken piyasanın önemli analistleri potansiyel senaryolara dair açıklamalarda bulundu.

Bitcoin haftalarca süren yatay seyrin ardından 18 Ağustos günü yaşadığı keskin düşüşle piyasayı sarstı. Yaşanan düşüşle birlikte 200 günlük hareketli ortalama (MA200) seviyesi olan 27.300’ün altına kıran Bitcoin yatırımcıları hayal kırıklığına uğrattı. Konu hakkında fikirlerini paylaşan bazı piyasa analistler CNBC’ye verdiği demeçte, bu düşüşün sadece başlangıç olabileceğini dile getirdi.

Wolfe Research’ün teknik analisti Rob Ginsberg, Bitcoin’deki görünümün kaygı verici olduğunu dile getirirken yaşanacak bir tepki yükselişinin ardından fiyatın 20 bin dolar seviyesine kadar düşebileceğini ifade etti.

Ne yazık ki çoğu riskli varlık gibi Bitcoin için de görünüm bana hala oldukça kaygı verici görünüyor. İvmenin ne olacağını asla bilemezsiniz ancak bu hafta başındaki notumuzda tartıştığımız gibi kötüleşen trend ve momentum, Bitcoin için önemli bir düşüşe işaret ediyordu. Bitcoin 24.750 ve 25.000 dolar arasındaki destekte aşırı satış yedi ve şu an biraz rahatlamaya yakınız. Dışarıdan bakıldığında bir ölü kedi sıçramasının ardından yıl sonundan önce 20.000 doları test ederse şaşırmam.

Bitcoin 25-30 bin dolar arasında sıkıştı

StockCharts teknik analisti Julius de Kempenaer, Bitcoin fiyatının 25 bin ile 30 bin dolar arasında net bir bölgeyi koruduğunu belirtti. Analist, 25 bin dolarlık seviyenin kırılması durumunda fiyatın Mart 2023’ün en en düşük seviyesi olan 19.500 doları test edebileceğini belirtirken yukarı yönlü bir kırılmanın Mart 2022’nin en yüksek seviyesi olan 48 bin dolarlık hedefi getireceğini vurguladı.

Kempenaer bununla birlikte, şu an için en olası senaryonun 25 bin ile 30 bin dolar arasında sakin bir seyir olduğunu ifade etti:

Bitcoin 1.000 dolar ya da daha fazlasını kolayca aşma ya da altına düşme eğiliminde olduğu için bu seviyeler oldukça kaba ancak grafikteki aralık net. Bu aynı zamanda Bitcoin bu aralıktan çıktığında oldukça güvenilir takip sinyalleri alabileceğimiz anlamına geliyor. Üst ve alt sınırın giderek daha belirgin hale gelmesiyle, yakın vadede en olası senaryo Bitcoin’in 25 bin ila 30 bin arasında gezinmeye devam etmesi olacaktır.

Oppenheimer teknik analiz başkanı olan Ari Wald’da benzer şekilde Bitcoin’in 25 bin ile 30 bin dolar aralığında gezindiğini ifade etti. İlk destek seviyesini 24.770 dolar olarak işaretleyen analist, yukarı yönlü direncin ise MA200 hareketli ortalama seviyesi 27.300 dolar olacağını savundu.

Wall Street’in tanınan ismi Fairlead Strategies‘in kurucusu Katie Stockton ise ilk desteğin 25.200 dolar olacağını savunanlar arasında yer aldı. Bu seviyenin de tutulamaması durumunda 20.600 doları işaret eden analist, kısa ve orta vadeli göstergelerin düşüş yönlü olduğunu hatırlattı.

Kısa ve orta vadeli göstergelerimiz düşüşe işaret ederken, uzun vadeli göstergeler iyileşmeye devam ediyor ancak pek olumlu değil.

CoinGecko verilerine göre son 1 hafta içerisinde %12 değer kaybı yaşayan Bitcoin, yazım esnasında 25.914 dolardan alıcı buluyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!