Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’de Düşüşü Bilen Analist 50 Bin Dolar İçin Long Alınacak Seviyeyi Açıkladı!

Bitcoin’in (BTC) 38 bin dolara düzeltme yapacağını doğru tahmin eden analistten birkaç ay sonrası için 50 bin dolar hedefi geldi.

Araştırma şirketi 10x Research’ün CEO’su Markus Thielen, Bitcoin özelindeki güncel tahminiyle öne çıktı. Bitcoin’in 38 bin dolara düşeceğini isabetli şekilde tahmin eden deneyimli isim, o noktanın bir dip olarak kalacağını ve mevcut 42 bin dolarlık fiyattan yukarı yönlü yükselişin devam edeceğini savundu.

Bitcoin’in 43 bin dolar seviyesini yukarı yönlü kırması durumunda yatırımcıların long (uzun) yönlü pozisyonlara odaklanması gerektiğini belirterek Elliot Dalga modeline göre 2024’ün ilk çeyreğinde 50 bin doların gelebileceğini işaret etti:

Geri dönüş göstergeleri ticarete elverişli bir dip seviyenin söz konusu olduğunu gösterirken, uzun pozisyonlara odaklanmalıyız. Risk yönetimi perspektifinden bakıldığında, Bitcoin 43.000 doların üzerine çıktığında uzun pozisyonlara yeniden girmeliyiz. Elliot Dalga analizi de 38.522’ye olan bu geri çekilmeyi 52.671’lik bir dalga hareketi takip edebilir. Bu potansiyel olarak 2024 yılının 1. çeyreğinin sonuna kadar yaşanabilir.

Thielen yükselişlerin devam etmesi noktasında en bariz katalizörler olarak Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) özelindeki satış baskısının azalması, ABD merkezli hisse senetlerinde tepe noktasının gelmesi ve Google’ın spot Bitcoin ETF reklamlarına izin vermesi gibi önemli gelişmeleri gösterdi.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %0,8 değer kaybeden Bitcoin, yazım esnasında 42.052 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!