Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’de Düşüşü Getiren Neden Artıyor: FTX’den Bu Yana En Büyüğü!

Bitcoin’de (BTC) düşüş getiren nedenlerde artış yaşanırken FTX çöküşünden bu yana en büyük günlük kayıp kaydedildi.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) spot Bitcoin ETF onayı vermesinin ardından Bitcoin yükselişi ivmelenmişti. Fonlarda birkaç gündür talebin az hatta çıkış yaşanması Bitcoin’de düzeltmenin başlamasına yol açtı.

Bitcoin, TSİ 03.00’te başlayan ve biten 19 Mart Salı günü yaklaşık 5.600 dolara denk gelen %8,4’lük bir değer düşüşü yaşadı. Bu da 9 Kasım 2022’de yaşanan FTX çöküşünden beri en büyük tek günlük yüzdelik düşüşe tekabül ediyor.

Bitcoin’in 73.500 dolara ulaşarak yeni ATH yapmasının ardından gelen sert düşüşler fiyatın toplamda %15 geri çekilmesine neden oldu.

Düşüşün nedenleri arttı

Ekonomist Alex Kruger, Bitcoin’de yaşanan son fiyat düşüşünün spot ETF’ler dahil olmak üzere birçok çeşitli faktörden kaynaklandığını söyledi:

Düşüşün nedenleri; çok fazla kaldıraç olması, Ethereum ETF onayının gelmeyecek ya da gecikecek olması, ETF’lerin negatif kapatması, Solana’daki meme coin çılgınlığı. 

Salı günü spot Bitcoin ETF’lerden şimdiye kadarki en büyük çıkış olan 326 milyon dolarlık net çıkış oldu. Pazartesi günü Grayscale’de 643 milyon dolarlık dev bir çıkış gözlemlenmişti.

Öte yandan bugün açıklanacak ABD Merkez Bankası (FED) faiz kararının da fiyat düşüşlerinde etkisi olduğu düşünülüyor. Bugün FED’in neredeyse kesin olarak faizde indirime ya da yükseltmeye gitmeyeceği bekleniyor.

CME’nin FedWatch verilerine göre faizler %99 ihtimalle sabit kalacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!