Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’de FOMC Düşüşü Tam 4 Defa Daha Oldu: FED ile Yükseliş Tekrarlanacak Mı?

Bitcoin fiyatı, son 4 FOMC toplantısı öncesinde şaşırtan bir paterni takip etti.

Kripto para araştırmacısı Gumshoe, bu yıl içerisinde gerçekleşen son 4 FOMC toplantısından önce Bitcoin’in ciddi oranda düştüğünü ve ardından tüm bu düşüşü geri alarak yükseliş yaşadığını belirtti.

Bu durumu “açık bir dolandırıcılık” olarak nitelendiren araştırmacı, piyasanın işleyişine dair sitemde bulundu:

2024’te 4 FOMC gerçekleşti. Her birinde aynı dolandırıcılık dökümü vardı. Bitcoin, tüm bunlardan önceki 48 saat içinde %10 düştü.  FOMC gününde tüm hareketi kurtardı. Piyasa her zaman aşırı aşağı yönlü açıklamalarda fiyatlıyor, sonra tersine dönüyor.

Bu sefer de aynısı olacak mı?

ABD Merkez Bankası’nın FOMC toplantısı 11 Haziran günü başladı ve bugün son bulacak. Toplantının son bulmasıyla birlikte ABD Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ve FED faiz kararı açıklanacak.

ABD’nin geçtiğimiz cuma günü açıkladığı tarım dışı istihdam verileri sonrasında FED’in faiz indirimine dair beklentiler başka bahara etlenemişti. JPMorgan gibi dev bankalar, indirim beklenti tarihlerini temmuz ayından eylül ayına kadar erteledi.

Buna karşılık, tüm bu negatif akışın çoktan fiyatlanmış olabileceğini düşünen analistler, FED tarafından çok ekstrem bir veri gelmediği sürece Bitcoin ve kripto para fiyatlarının tekrardan yükseliş yönlü ivme kazanacağına inanıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!