Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’de Karamsarlık Azalıyor: Nisan’dan Beri Bu Kadar Hızlı Büyümüyordu

Bitcoin (BTC) yatırımcılarının bir süreliğine karamsarlığa kapılmasına yol açan grafik, yeniden boğaların lehine değişmeye başladı.

Blockchain analiz platformu CryptoQuant tarafından aktarılanlara göre son 30 günlük veriler, Bitcoin’e gösterilen talebin hızla büyüdüğünü gösteriyor.

CryptoQuant analistleri, piyasadaki talep seviyesinin Nisan 2024’ten beri bu kadar hızlı büyümediğine dikkat çekti.

Boğalar yeniden güç kazanıyor

On-chain verileri, geçtiğimiz ay Bitcoin’e yönelik olumsuz bir tablo çiziyordu. CryptoQuant analistleri, geçen ayki açıklamalarında, “Göründüğü kadarıyla talep, Nisan’ın başından bu yana kayda değer düzeyde azaldı ve hatta bu ay, negatif bölgeye indi” dedi.

Bitcoin fiyatı, Eylül’ün başında kısa süreliğine 54.000 doların altına kadar düşmüştü. Analistler, Bitcoin fiyatının toparlanabilmesi ve yeni bir rekorun kırılabilmesi için talebin büyümesi gerektiğini vurguladı.

Bitcoin, boğaların yeniden güçlenmesiyle birlikte yukarı yönde hareket etmeye başladı. CoinGecko verilerine göre BTC, günün erken saatlerinde 66.000 doların üstüne çıkmışsa da yazım sırasında 65.700 dolar civarında seyrediyor.

Bununla birlikte analistler, piyasadaki bazı grafiklerin yükseliş sinyali vermeye başladığını ve Bitcoin’in 73.000 doları geçerek yeni bir rekor kırabileceğini düşünüyor. Ancak bunun için öncelikle 70.000 dolardaki kuvvetli direnç noktasının aşılması gerekecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!