Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’de Kazım Zorluğu Artarken, Fiyatın da Onu Takip Etmesi Bekleniyor

Lider kripto para birimi Bitcoin ağında madencilik yapmak, artık her geçen gün biraz daha zor bir hale geliyor. Bu duruma sebep olan şeyin ise, ağda yakın dönemde yaşanacak olan yarılanma olduğu ifade edilirken, Mayıs 2020’de yaşanacak blok ödülü yarılanması öncesinde lider kripto para biriminin ağına her gün binlerce yeni madenci katılıyor.

Konuyla ilgili olarak yorum yapan otoritelere göre ise, fiyat da bundan sonraki kazım artışı zorluğunu takip edip bir artış gösterebilir. Yapılan yorumlarda, lider kripto para biriminin şu anda teknik grafik olarak da aslında iyi bir yerde olduğunu belirten analistler, özellikle de kısa vadede Bitcoin fiyatında bir sıçrama beklediklerini ifade ediyorlar.

Kazım gücü zorluğu ya da hash rate, aslında temel olarak madencilerin bir fiyat rallisine duydukları güveni bizlere göstermesi yönüyle de çok büyük bir önem taşıyor. Fiyatın artacağına inanan madenciler, ellerindeki kaynakları Bitcoin ağına yönlendiriyor. Blok ödülü yarılanması öncesi bir ralli beklentisi de, zaten hemen hemen her kripto para sektörü katılımcısının düşüncesinde yer alan bir şey.

Bakalım gerçekten de fiyat rallisi, bu kazım zorluğu artışının ardından gelecek mi yoksa bu alanda herkes ters köşe mi olacak?

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment