Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’de Kısa Vadeli Yatırımcılar Hep Bu Fiyatlardan Aldı: Kar Satışı Gelebilir!

On-chain verilerine göre güncel olarak Bitcoin (BTC) yatırımcılarının büyük çoğunluğu karda ve bunların ağırlıklı yüzdesini kısa vadeli yatırımcılar oluşturuyor.

Analiz platformu Glassnode, 15 Şubat tarihli sosyal medya paylaşımında Bitcoin yatırımcılarının karlılık oranına odaklandı. Güncel veriler  Bitcoin yatırımcılarının %87’lik kısmının 48 bin doların altında alım yaptığını gözler önüne serdi.

Öte yandan kısa vadeli yatırımcılar olarak adlandırılan kesimin ise ağırlıklı olarak 40 bin ile 45 bin dolar arasında kümelendiğine yer verildi. Bitcoinlerini elden çıkarmaya meyilli olan kısa vadeli yatırımcıların karda oluşu, akıllara olası bir satış baskısı potansiyelini getirirken analistler ani geri çekilmeler karşısında dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Bununla birlikte uzun vadeli yatırımcıların 2021 yılındaki 69 bin dolar tepesi dahil her alımlarını hiç bozmadan tuttukları ve zararda tutulan pozisyonların %13’üne ev sahipliği yaptıkları ifade edildi.

Uzun vadeli yatırımcıların %13’lük zarardaki konumuna rağmen 30 bin doların altı dahil daha düşük fiyatlardan yaptıkları alımlar sayesinde büyük çoğunluğunun devasa karların üzerinde oturduğu vurgulandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!