Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’de Patlama Beklenmedik Yerden Gelebilir: Hazırlıklar Başladı!

Kripto para analiz şirketi 10x Research’in kurucusu Markus Thielen, son notuyla dikkat çekti.

Markus Thielen 7 Ekim tarihli blog gönderisinde, Bitcoin’i, opsiyon piyasalarını ve spot Bitcoin ETF’lerinin piyasa üzerindeki etkilerini analiz etti.

Thielen, BlackRock’un IBIT ETF’i üzerinde sunulan opsiyonların, kripto piyasasında kaldıraçlı getirilerin yeni itici gücü olabileceğini aktardı.

Bitcoin’in temel prensiplerinden biri, varlıkları en düşük maliyetle kaldıraçlı şekilde kullanmak olduğunu aktardı. Bunun, meme coin ticaretinde sıkça görülen bir strateji olduğunu, bazıları tarafından eğlenceli ya da kültürel olarak önemli görülse de aslında büyük mali getiri arayışından ibaret olduğunu belirtti:

Örneğin, bir yatırımcı sadece 800 dolar yatırım yaptığı Moodeng token’larından bugün 3,8 milyon dolara ulaşan bir servet elde etti. Büyük yatırımcılar şansa güvenmek yerine, kaldıraç mekanizmasını ustalıkla kullanarak piyasanın yukarı yönlü hareketlerinden faydalanıyorlar.

Bitcoin’de 71 milyar dolarlık hacim

Son dönemde, Bitcoin ekosisteminde kaldıraç etkisinin nasıl değiştiğine dair önemli bir kayma yaşanıyor; bu değişim, Bitcoin opsiyonlarından Bitcoin madencilik şirketlerinin hisse fiyatlarına kadar uzanıyor. MicroStrategy gibi firmalar da bu stratejilere dahil olup, büyük kazançlar elde etmeyi hedefliyorlar, diye aktardı.

Thielen tarafından işaret edeilen verilere göre bu yıl, Bitcoin opsiyonlarının aylık işlem hacmi 42 milyar dolar ile 71 milyar dolar arasında değişiklik gösterdi.

Piyasada liderliğini sürdüren Deribit, %72 pazar payıyla hakim konumda bulunuyor ancak bu oran, bir yıl önceki %78’den düştü. Binance ve OKX gibi platformlar ise yatırımcılar arasında daha fazla ilgi gördü.

Bitcoin opsiyonlarının, kaldıraç oluşturma konusunda şimdiden önemli bir araç haline geldiği görülse de, önümüzdeki çeyreklerde bu araçların etkisinin daha da artması bekleniyor:

Opsiyonları stratejik pozisyon alma amacıyla kullanan yatırımcıların sayısının artmasıyla birlikte, piyasa dinamikleri üzerinde de büyük bir etki yaratacakları öngörülüyor, diye belirtti. 2024 yılında Bitcoin opsiyonları işlem hacminde güçlü bir büyüme yaşanacağına dair beklentiler sürüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!