Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’de Patlama Neredeyse Kaçınılmaz: 15 Yılda Sadece 2 Kez Bu Kadar Sıkıştı

Bitcoin alım-satımında volatiliteyi değerlendiren önemli bir gösterge, son 12 ayın en dar noktasına ulaştı. Bu, Bitcoin fiyatında önemli bir hareketin habercisi olabilir.

Kripto para analist, Matthew Hyland 31 Temmuz’da yayımladığı analiz videosunda, Bitcoin’in (BTC) momentumunu ve volatilitesini belirli bir aralıkta ölçen Bollinger Bantları’nı değerlendirdi.

Analist bu verinin, Ocak 2009’dan bu yana haftalık zaman dilimlerinde “tarihi boyunca üçüncü en yüksek noktaya” ulaştığını belirtti. Hyland, “Bir hareket neredeyse kaçınılmaz” dedi.

Bu modeli fark eden tek analist Hyland değildi. Kripto para analisti MaxBecauseBTC, “Bitcoin’in haftalık Bollinger Bantları yalnızca iki kez bu kadar sıkıştı… Nisan 2016 ve Ağustos 2023 diye ekledi.

Three Jay Partners’ın baş işletme sorumlusu Kristoph Jeffers ise X platformunda şu ifadelere yer verdi:

Bitcoin’in haftalık Bollinger Bantları, şu anda günlük Bollinger Bantlarından daha sıkıştı.

Bitcoin konsolidasyonu bir ay içinde bitebilir

Bitcoin, 13 Mart’tan bu yana yaklaşık %25’lik dar bir aralıkta konsolide oluyordu. Ancak Hyland, bu uzun süreli konsolidasyon döneminin yakında sona ereceğini dile getirdi.

Hyland, “Şimdi sıkışmaya başlıyor, bu yüzden an meselesi, muhtemelen bu noktada bir ay içinde gelecek” ifadelerine kullandı. Analist bunun “birkaç hafta daha sürebileceğini” belirtirken  Bitcoin’in “patlayıcı bir harekete” çok yakın olduğunu vurguladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!