Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’de Tarihi Fırsat Dönemi: Araştırma Şirketi Bu Veri Göz Ardı Ediliyor Dedi!

Presto Research, Bitcoin’in mevcut fiyatlarda “aşırı değer kaybettiğini” ve güçlü ağ güvenliği sayesinde cazip bir yatırım fırsatı sunduğunu belirtti.

Bitcoin (BTC) fiyatı yaklaşan ABD başkanlık yarışında son durumlar ve enflasyon gibi önemli ekonomik verilerin açıklanmasını beklerken hafta sonu boyunca yatay bir seyir izledi. Bitcoin bu süreç içerisinde 54 ila 55 bin dolar aralığında işlem görmeyi sürdürdü.

Cuma günü tarım dışı istihdam raporunun ve verilerinin açıklanmasının ardından Bitcoin fiyatı, 220 milyon dolarlık long pozisyonu tasfiye eden bir düşüş gerçekleştirmişti. Kripto para piyasasının geneli benzer performans izlerken hafta sonu bazı altcoinlerde yükselişler meydana geldi. NEIRO ve Bittorent (BTT), %25’e yakın artışlar yaşadı.

Bitcoin cazip görünüyor

Araştırma şirketi Presto Research yayınladığı notta, Bitcoin’in büyük ölçüde değerinin altında işlem gördüğünü düşündüklerini söyledi. Presto analistleri Peter Chung ve Min Jung yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

Son zamanlarda Bitcoin fiyat konuşmalarına hakim olan makro faktörlerin ortasında, piyasa Bitcoin’in değerini destekleyen temel esaslardan biri olan ağ güvenliğini göz ardı ediyor.

Analistler, Bitcoin ağının güvenliğini sağlayan hashrate’in 679 EH/s ile rekor kırdığını ve bunun fiyat düşüşleri için bir taban oluşturduğunu vurguladı.

Bu trendin devam edeceğine inanıyorsanız, Bitcoin şu anda fena halde değerinin altında görünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!